Odabrane Mišlen DTM gume isuviše su mekane za “BMW”

Foto: Juergen Tap (Hoch Zwei)

Odluka DTM organizatora da svi automobili ove sezone voze isključivo srednjetvrde S8M Mišlen pneumatike naišla je na negativnu reakciju klijentskog BMW tima ROWE rejsing.

Mišlen je izvorno zastupao upotrebu tvrdih S9M guma iz svoje game za prvu DTM sezonu po GT3 pravilima, ali je nju organizator smatrao isuviše izdržljivom i opredelio se za mekšu varijantu. Ideja je da će intenzivnije habanje pneumatika trkanje učiniti uzbudljivijim.

ROWE rejsing je debitant u šampionatu, ali s velikim iskustvom u GT3 trkanju. Za dolazeću sezonu prijavljuje dva “BMW M6” automobila, koje će voziti Timo Glok i Šeldon van der Linde.

Šef ekipe Hans-Peter Naundorf nezadovoljan je odlukom o izboru mekših guma i tvrdi da one na bavarskom modelu jednostavno ne funkcionišu jer se prebrzo potroše,

“Ne mislim da je zamisao o trkanju na S8 mešavini naročito sjajna zato što ta guma ne funkcioniše na našem automobilu, za razliku od S9”, rekao je on.

“Prvo je rečeno da ćemo koristiti S9 gumu. Na njoj se testiralo, uložili smo u to. A onda se na testu u Hokenhajmu odjednom ispostavilo da je tu i S8 guma.”

Dopremljen na Hokenhajmring da bi bio isproban, ovaj pneumatik je neprijatno iznenadio BMW klijente jer je potpuno promenio balans automobila.

“On se trošio ludački i bio je gotov posle pet do osam krugova. Tu samo možete da kažete vozaču da vozi opreznije, jer stvar ne možete da rešite promenama u podešavanju”, nastavio je ROWE šef.

Mišlen je na drugi i poslednji kolektivni test na Lauzicringu dopremio ukupno 550 medijum S8 slikova, 60 guma tvrde S9 mešavine i 140 pneumatika za kišu i bilo je sasvim jasno u kom pravcu će stvari dalje ići.

Upitan zašto se “M6” na predsezonskim probama toliko mučio s trošenjem pneumatika, Naundorf je odgovorio: “Takođe biste mogli i da pitate zašto kod Mercedesa nema velike degradacije s tom gumom. To je uslovljeno konstrukcijom i konceptom automobila i pogona.”

“Mi imamo turbo motor, koji više funkcioniše kao elektromotor i u niskom opsegu obrtaja ima veoma veliki obrtni moment. Zato su točkovi pod većim opterećenjem.”

Prema Balansu performansi koji je DTM uspostavio za Lauzicring test, pritisak turbine kod odlazećeg “BMW M6 GT3” iznosi 2,064 bara, dok je kod “ferarija 488 GT3 evo” 1,819 bara, a na sličnoj vrednosti je i “meklaren 720S GT3”.

“Što je veći pritisak turba, više snage stiže zahvaljujući kompresiji. Kompresija kod “ferarija” nije tako visoka, kod njih je turbo kriva ravnija i podseća na atmosferski automobil.”

“Dodatno, ako imam automobil koji je lak na zadnjoj osovini – jer je “BMW” zbog koncepta veoma težak na prednjoj – habanje pozadi je jednostavno veće nego kod čistokrvnih sportskih automobila kakvi su “porše” ili “audi”, podsetio je Naundorf na konstrukcione postavke svog i ostalih GT3 modela.

Photo: Juergen Tap (Hoch Zwei)

Iako definitivni trkački BoP ne mora biti onaj vožen na Lauzicringu, prema opisanom stanju, obavezna upotreba medijum Mišlen guma donosi prednost BMW konkurentima, pre svega Mercedesu.

“Trokraka zvezda” dominirala je na oba zvanična zajednička DTM predsezonska testa, a sedam njenih automobila završilo je među prvih 10 na poslednjoj probi. Mercedesov Lukas Auer je tom prilikom na mekim S8 gumama izvezao impozantnu turu od 29 krugova. Započeo je vremenima u zoni 1:46 i priveo kraju tako što je u pretposlednjem prolasku pistom zabeležio svoj lični najbrži krug od 1:44.726. Habanje guma se nije odrazilo na vremena, sve bolja kako je auto trošio gorivo i postajao lakši.

Prvi čovek ROWE rejsinga dobro poznaje suparnički “mercedes-AMG GT3”, jer je do 2015. njegov tim bio klijent marke iz Štutgarta: “Radi se o vrlo zrelom automobilu, s vrlo dobrim konceptom šasije i kinematikom. Pretpostavljam da će S8 mešavina veoma dobro funkcionisati kod Mercedesa.”

“S druge strane, pri izvesnim uslovima imate problem da gume uopšte dovedete na radnu temperaturu. U Hokenhajmu je S9 funkcionisala i pri jednocifrenim temperaturama, bilo je potrebno pet krugova da se zagreje. Kod S8 je to trajalo možda dva kruga. Međutim, važnije je to što pri višim temperaturama na gumama mekše mešavine brže izbijaju plikovi. A većina trka biće održana u letnje vreme. Zato bi pametna odluka bila da vozimo S9 gume.”

Nimalo neočekivano, Mercedes AMG je potpuno saglasan s odlukom da se cela sezona vozi na medijum mešavini, a koordinator klijentskih programa kuće Tomas Jeger rekao je: “S8 je superdobra univerzalna guma koja jednostavno uvek funkcioniše, iako ima izvestan pad u performansama. Ali, on se može proračunati.”

“Naš auto dobro funkcioniše i na jednoj i na drugoj mešavini, ali ste sa S8 jednostavno malo performantniji. Činjenica da ne smemo da zagrevamo gume i da startujemo na hladnim govori u prilog S8 mešavini”, završio je Jeger podsećanjem da su grejači u DTM-u zabranjeni i da mekša guma brže postiže radnu temperaturu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*