TCR Istočna Evropa prvi put u Poljskoj, Vesnić debituje u Poznanju

TCR Istočna Evropa nastavlja sezonu predstojećeg vikenda na autodromu Tor Poznanj u Poljskoj.

Prijavljeno je 15 trkača, od čega su šest Poljaci, kojima je staza dobro poznata.

Kao lider serije, na treći trkački vikend stiže Tomaš Pekarž u “kupri”, koji je sakupio 93 poena, 17 više od drugoplasiranog Mihala Makeša. Treći na tabeli je Sebastijan Štajbel (52 poena), a četvrti Milovan Vesnić (40).

“U Poljsku idemo bez previše ambicija. I dalje smo najteži na stazi, jer nosimo balast zbog osvojene pol-pozicije u Slovačkoj. Poznanj nikad ranije nisam vozio, pa mi je ovo prilika da se okušam na njemu”, rekao je Vesnić pred polazak na put dugačak 1.400 kilometara.

“Kako je pravilnikom određeno da će se brisati dva najlošija rezultata tokom sezone, pokušaću da ostvarim bolje plasmane nego na prošlom vikendu, pa da mogu da ga ostavim iza sebe. Nadam se da će od Grobnika, u drugoj polovini sezone, biti bolje, a to mi je i trenutni fokus.”

“Čak šestorica trkača su Poljaci, tako da će biti prilično teško boriti se sa njima, ali se nadam dobrom bodovnom saldu. Zaostatak za vodećima je veliki, ali u auto-sportu ne nikad ne zna, sve do poslednje trke u sezoni. Verujem da mogu da borim za plasman među prva tri na kraju 2021”, dodao je naš proslavljeni automobilista.

“Radili smo dosta na automobilu, naišli smo na neke probleme koje smo rešili, pa se iskreno nadam i da će nas sa tehničke strane sreća pogledati i da ce “audi” biti u top-formi do kraja takmičarske godine”.

Satnica vikenda TCR Istočna Evropa u Poznanju izgelda ovako:
Petak. 11. jun
9.45 – 10.10 Trening
13.35 – 14.00 Kvalifikacije
Subota, 12. jun
11.35 Trka 1
Nedelja, 13. jun
12.45 Trka 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*