Šel je isporučilac goriva za DTM 2021?

Samo je mesec dana ostalo do starta DTM sezone na Nacionalnom autodromu Monca, a serija još nema zvaničnog snabdevača gorivom.

Od 2005. godine brend Aral (u vlasništvu Britiš petroleuma) isporučivao je gorivo šampionatu i istovremeno bio njegov sponzor.

Međutim, Aral je odlučio da za 2021. ne obnovi ovaj ugovor jer se povlači iz svih auto-sportskih aktivnosti u kojima su zastupljeni motori s unutrašnjim sagorevanjem.

Zato je DTM u potrazi za novim liferantom goriva, ali stvar komplikuje strateška namera organizatora serije da se preusmeri na sintetička goriva (e-goriva) kako bi postao potpuno “karbonski neutralan” do 2030. godine.

Takvu orijentaciju najavio je i promoter prvenstva Gerhard Berger: “Nastavljamo sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, ali se nadamo da ćemo uskoro imati sintetičko gorivo.”

S obzirom na znanje koje poseduje na ovom polju, EksonMobil bio bi idealan DTM partner.

Američki gigant je pod svojim Eso brendom već razvio posebnu mešavinu baziranu na bio-gorivu za ovogodišnji Porše Mobil1 superkup i namerava da 2022. pusti u promet još jednu vrstu obnovljivog e-goriva, sintetički metanol stvoren kombinacijom vodonika i atmosferskog ugljen-dioksida. On treba da smanji štetne emisije za 85%.

Međutim, EksonMobil ima ekskluzivni ugovor s Poršeom o upotrebi ovog goriva, što primorava DTM da svog partnera pronađe negde drugde.

Postoji nekoliko manjih kompanija koje poseduju potrebnu stručnost, ali bi njima bilo znatno skuplje da proizvode sintetičko gorivo u malim količinama. Upućeni tvrde da bi njegova cena u tom slučaju iznosila pet evra po litru.

Sintetičko gorivo se ne može nabaviti na benzinskim stanicama, što bi značilo da te kompanije kroz DTM promovišu proizvod koji ne prodaju svojim potrošačima.

Tokom dva zvanična zajednička predsezonska testa na Hokenhajmringu i Lauzicringu, DTM automobili GT3 specifikacije koristili su Šelov konvencionalni super plus benzin.

To je smatrano kao privremeno rešenje, u vreme dok je organizator serije još razmatrao sve svoje opcije, a sada se ispostavlja da je Šel najverovatniji budući partner serije.

Dve strane tek treba da potpišu odgovarajući ugovor, jer DTM još nije odustao od namere da uvede sintetička goriva već u prvoj sezoni koju održava po GT3 pravilima.

Ukoliko bi došlo do sporazuma, tvrdi se da bi Šel bio isključivo isporučilac goriva, ne i sponzor serije, poput Arala.