Borković posle Spa: Osvojio sam bodove koji će biti važni u završnici šampionata

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je novih 10 bodova na četvrtom trkačkom vikendu TCR Evropa voženom na stazi Spa-Frankoršam u Belgiji.

Srpski as na jednomesečnu pauzu odlazi kao osmi u genelanom plasmanu sa ukupno osvojena 123 boda.

Borković je u obe trke startovao sa 16. pozicije, prvu je završio na 12. mestu i osvojio sedam bodova, a drugu trku na 14. mestu sa tri nova osvojena poena.

Problemi sa automobilom u kvalifikacijama, kao i loš odabir guma u drugoj tci, obeležili su trkački vikend na omiljenoj stazi našeg asa.

“Žao mi je zato što je Spa staza koju izuzetno volim i uvek sam ovde bio među najboljima. Automobil je u kvalifikacijama bio neupravljiv, gubio je snagu, nismo uspeli da pronađemo dobar setup. U prvoj trci je bio nešto bolji, ali u incidentu u kojem je učestvovalo nekoliko takmičara, a koji se desio već u prvom krugu prve trke, meni je pukao prozor od delova nečijeg automobila. Tako da sam ostatak trke vozio bez prozora i dalje od 12. pozicije, u takvim uslovima, nije bilo moguće”, rekao je Borković.

Drugu trku obeležili su veoma nepovoljni vremenski uslovi. Kiša je počela pred sam start trke, ali je ubrzo prestala. Odluka Dušanovog tima da na njegov “audi RS3 LMS” stavi sve četiri kišne gume pokazala se kao pogrešna.

“Sa 16. pozicije sam opet uspeo da dođem do 12, ali kako je kiša brzo prestala i najveći deo vremena smo vozili po suvom, gume su se brzo istrošile i u samoj završnici trke prestigli su me Gavrilov i Jang. Ali, ako ništa drugo, osvojio sam nove bodove koji će biti važni u završnici šampionata”, dodao je Borković.

Naredni trkački vikend naš vozač vozi u Nemačkoj, na stazi Nirburgring, od 3. do 5. septembra. Ovo je jedina staza ove sezone na kojoj Borković nikada nije vozio.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*