Askona osvojio i drugu trku u Belgiji, na podijumu Homola i Klere, Borković 14.

Vozač “kupre” Mikel Askona ponovo je bio nepobediv na Spa-Frankoršampu u TCR Evropa.

On je startovao sa šeste pozicije, a start je izveden iza sigurnosnog automobila, jer je staza bila polu-vlažna.

Pred početak voženje u trkačkom tempu, na stazi se okrenuo Leonov, a nekolicina vozača, koja se odlučila za sve četiri gume za kišu otišla je u boks na zamenu.

Najgore je prošao Klim Gavrilov, koji je krenuo sa prvog mesta i več posle prvog kruga u trkačkom tempu morao je u boks na zamenu guma. Prelaskom na sva četiri slika on je pokazao odličan tempo, ali je 12. mesto sve što je mogao da uradi u preostalih sedam krugova.

Na polovini distance pomolilo se Sunce, pa su vozači na slikovima postali još brži.

Najbolje se pokazao Mato Homola, koji je počeo redom da pretiče i na kraju stigao do druge pozicije.

Treće mesto osvojio je Tedi Klere, kojeg su i Askona i Homola naterali na grešku.

Četvrti je kroz cilj prošao Isidro kalehas, a iza njega je bio Nils Langefeld, koji je bio najbolje plasirani vozač “elantre” i koji je tokom sprinta pokazao izuzetan tempo, nadoknadivši sedam pozicija.

Šesto je pored karirane zastave prošao Sami Taufik, ispred Franka Đirolamija, Nikole Barta i Mehdija Benanija. Njih četvorica su se žestoko borili tokom cele trke i pokazali izuzetno umeće na klizavoj pisti.

Tom Koronel je trku završio kao deseti, ispred Džimija Klerea i Gavrilova. Rus je u poslednjim trenucima trke obišao Dušana Borkovića, koji je veći deo sprinta bio na toj poziciji. Srbin je u finišu trke izgubio još jednu poziciju od Džeka Janga, pa je rangiran kao 14. Poslednji bod uzeo je Martin Riba.

Kako je trka na Spa obilovala kontaktima, nekolicina njih je ostala pod istragom, pa se ovi rezultati ne mogu uzeti i kao konačni.

Askona je preuzeo vođstvo u šampionatu, iako je preskočio jednu rundu.


Sledeća trka TCR Evropa planirana je za prvi vikend septembra na Nirburgringu.