Franko Đirolami s “hondom” na pol-poziciji na Mizanu, Stefanovski startuje peti

Vozač “honde” MM motorsporta Franko Đirolami osvojio je pol-poziciju za prvi sprint TCR Italija na Mizanu.

Argentinac je brat WTCR asa Nestora Đirolamija, ovog vikenda ponovo gostuje u italijanskoj seriji, a idealno startno mesto obezbedio je krugom u vremenu 1:40.813, kao jedini kome je pošlo za rukom da probije granicu od minuta i 41 sekunde.

Mesto do njega u prvom startnom redu izborio je bivši nacionalni šampion Nikola Baldan u Target “hjundaiju”, koji je za Đirolamijem kasnio 0.754 sekunde.

Treće vreme na kvalifikacijama postigao je Baldanov timski kolega Anti Buri (+0.839), a četvrto Đirolamijev kolega Džek Jang (+1.011).

Pobrojana četvorica vozača zauzimala su vrh poretka i tokom današnja dva treninga, čime je najavljeno da će se oni biti protagonisti borbi na Mizanu, te da će se glavne bitke voditi između japanske i korejske marke automobila. U tu sliku potpuno se uklapa peto mesto Igora Stefanovskog (+1.073).

Trostruki uzastopni šampion TCR Italija i aktuelni lider serije Salvatore Tavano postigao je šesto vreme u kvalifikacijama s “kuprom leon kompetision” Skuderije đirasole.

Četvrti red popuniće dva “hjundaija” koja voze Damjano Reduci i Dušan Kouržil, deveto mesto pripalo je nekadašnjem WTCR vozaču Kevinu Čekonu, takođe pilotu “hjundaija”.

Prošlogodišnji viceprvak TCR Italija Erik Briljadori dovezao je “audi” do 12. pozicije, a razočarali su Jevgenij Leonov, osamnaesti s “kuprom leon kompetision” i Džonatan Đakon sa Teknodom “hondom”, koji je završio devetnaesti.

Kvalifikacije na pisti u Emilija Romanji bile su prekinute na gotovo sat vremena. Posle sedam minuta vožnje, povratnik u šampionat Sandro Pelati izgubio je kontrolu nad “audijem” i udario u ogradu. Takmičar BF motorsporta prevezen je u medicinski centar na stazi, a potom helikopterom transportovan u bolnicu u Čezeni. Navodi se da njegovo stanje nije teško i da nijednom nije gubio svest.

Subotnja trka na Mizanu počinje u 13:45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*