Franko Đirolami slavio na Mizanu, Stefanovski odustao posle ranog sudara

Vozač “honde sivik“ Franko Đirolami pobednik je prve trke druge runde TCR Italija vožene na stazi Mizano.

Argentinac je krenuo s pol-pozicije i trijumfovao ispred dvojca pilota Targetovih “hjundaija i30N TCR“, Antija Burija i Nikole Baldana.

Na startu se Buri probio na drugo mesto ispred Baldana, a u četvrtoj krivini na trenutak je napao i Đirolamija, ali preticanja nije bilo.

U drugom krugu se Džek Jang u “hondi“ probio na treće mesto pretekavši Baldana, dok je u borbi za sedmo mesto Dušan Kouržil u “hjundaiju“ uz kontakt pretekao Igora Stefanovskog u još jednom “hjundaiju i30 N TCR“. Stefanovski je za kratko vreme izgubio pet pozicija u odnosu na startnu i vozio je kao deseti.

Na stazu je ubrzo izašlo sigurnosno vozilo, zbog incidenta u kojem su učestvovali Rafaele Gurijeri i Sebastijano di Mare u “kuprama“ i Marko Buti u “folksvagenu“. Buti i di Mare su nastavili trku, dok je Gurijeri ostao zaglavljen u šljunku.

Na restartu, Jang je pretekao Burija za drugo mesto, dok se Salvatore Tavano u “kupri“ grčevito branio od napada Kevina Čekona u “hjundaiju“, Kouržila i Erika Briljadorija u “audiju“.

U petom krugu Stefanovski je pretekao Damjana Reducija u “hjundaiju“ za poziciju 9. Nekoliko trenutaka kasnije, Reduci je napao Stefanovskog, ali je došlo do kontakta posle kog je na “hjundaiju“ makedonskog trkača stradalo prednje vešanje, dok je Italijan sleteo sa staze, zatim uspeo da dođe do boksa i odustao.

U šestom krugu Kouržil je pretekao Čekona za šesto mesto, a mladi Čeh se ubrzo našao i ispred Tavana. Tavano je u sedmom krugu izgubio pozicije i od Čekona i Briljadorija.

U devetom krugu na početku startno ciljnog pravca naglo je usporio drugoplasirani Jang, a nekoliko stotina metara kasnije, Britanac je parkirao svoj “sivik“ pored staze. To je bio kraj dvostrukog vođstva Honde.

U istom krugu Estonac Ruben Volt je Tavanu preoteo poziciju sedam.

U destom krugu, prilikom kočenja za prvu krivinu došlo je do kontakta između Matea Polonija u “audiju“ i Federika Paolina u “kupri leon kompetision“. Poloni je kasno kočio i zakačio Paolinija, koji je izgubio kontrolu, sleteo sa staze, i za samo nekoliko santimetara promašio “kupru“ Jevgenija Leonova. Na svu sreću, svi vozači su nastavili trku.

Na stazu je u samom finišu ponovo izašlo sigurnosno vozilo, ovog puta kako bi redari mogli da ukolne “golf“ Marka Butija. Na njegovom automobilu je stradalo prednje oslanjanje, najverovatnije zbog kontakta sa Di Mareom i Gurijerijem, a mladi vozač “folksvagena“ je sleteo sa staze i ostao zaglavljen u šljunku.

Na restartu nije bilo većih promena, osim što je Rikardo Romanjoli u “kupri“ pretekao Mikelea Imbertija u novoj “kupri kompetision“ za deveto mesto.

Tako je Đirolami, ne gubeći vođstvo tokom svih 17 krugova, bez većih problema trijumfovao ispred Burija i Baldana, dok se na četvrtom mestu našao Kouržil. Argentincu je to prva pobeda u TCR Italija.

Kao peti je kroz cilj prošao Čekon, šesti je bio Briljadori, a sedmi Volt. Aktuelni šampion Tavano završio je osmi, ali je ipak zadržao vođstvo u generalnom plasmanu.

Iako je kroz cilj prošao kao deveti, Romanjoliju je dodato deset sekundi na ukupno vreme, zbog kontakta sa Matijasom Vahtelom u “hondi“, posle kog je Estonac jedva izbegao sletanje u šljunak. Tako je konačno Vahtel klasifikovan kao deveti, dok je prvih 10 kompeltirao Imberti.

Druga trka na Mizanu na programu je sutra od 9:40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*