Engstler: Želeo sam pobedu, ali ponekad sam previše mlad i glup

Foto: Gruppe C Photography

Nemački automobilista Luka Engstler veoma je tragično i emtivno shvatio timsku naredbu da ostane iza Žan-Karla Vernea u drugoj trci na Nordšlajfeu.

Vizir na kacigi je posle trke bio spušten, a preko timskog radija se čula knedla u grlu, ali i bes.

Engstler je krenuo u trku sa četvrte pozicije, brzo izbio na drugu, a dva puta tokom trke bio je na korak da prođe Vernea. Za te manevre je dobijao upozorenja iz boksa da “ohladi glavu”.

“Danas je bilo kockanje sa vremenskim prilikama, napravili smo dobar izbor da uđemo u trku sa gumama za suvo”, rekao je mladi Nemac kad su se strasti stišale.

“Napadao sam od prvog sekunda trke, želeo sam tu pobedu i, da budem iskren, ponekad sam previše mlad i glup i preterujem, ali na sreću sve je prošlo dobro i osvojilo smo prvo i drugo mesto”.

“Nastaviću da radim naporno, želim da zadržim ovaj zamah koji imamo, a moram i da se fokusiram na 24-časovnu trku, jer mi je i tamo cilj da pobedim”, dodao je on.

Posle pobede u trci 2, Verne odlazi iz Nemačke kao lider u generalnom plasmanu.

“Ovaj vikend je bio pun uspona i padova, imali smo malo problema i u prvoj trci. Ipak, vikend je ispao perfektan, kao i početak sezone. Sad nam ostaje samo da budemo fokusirani”, kazao je Francuz.

“Luka ima fantastičan potencijal, srećan sam što imam takvog timskog kolegu, nastavićemo da radimo timski”.
“Bilo je malo problema sa kočnicama, ali sam vozio na 150 posto i osećaj je bio dobar, mogao sam da rizikujem i brzina je došla prirodno”.

Podsetimo, Verne je iz Nemačke poneo 39 poena, šest više od Monteira i Đirolamija, dok Miler zaostaje 10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*