Monteiro: Znate šta biva kad imate plan i sve radi kako treba? To se danas dogodilo

Pobednik prve WTCR trki na Nordšlajfeu Tijago Monteiro imao je samo jednu priliku da pretekne Ivana Milera i to je obavio više nego odlično.

Vozač “honde” Minih motorsporta startovao je sa četvrtog mesta, ali je u prvom krugu izgubio tu poziciju od Santjaga Urutije.

Iskusni Portugalac je profitirao iz borbe koju su vodili Jan Erlaher i Gabrijele Tarkvini, izbio na drgo mesto i ustremio se na Milera.

“Pokušao sam da budem pametan, jer sam pogrešio u prvom krugu, ali sam ostao fokusiran, jer je ostalo još mnogo od trke. Teško je bilo šta izvesti kad imate samo tri kruga”.

“Video sam svoju priliku kad je Gabrijele napravio grešku na prvoj krivini, morao sam da pokušam i obišao sam Jana. Znao sam da mi je jedina šansa na pravcu i držao sam korak sa Ivanom i pripremao se. Znate šta biva kad imate plan i sve radi kako treba? To se danas dogodilo. Veoma sam srećan što sam na ovaj način započeo sezonu”, rekao je Monteiro.

Ivan Miler je krenuo sa pol-pozicije, ali je bilo jasno da “lynk&co” nema snagu na pravcima, što se pokazalo kad ga je obišao Tarkvini na kraju drugog kruga.

“Bilo je blizu, ali nedovoljno. Znao sam šta će se dogoditi i pre izlaska na Detinger vis ispred Tijaga. Snaga “honde” u zavetrini bila je neverovatna, posebno u poređenju sa nama, lako me je pretekao”, priznaje Miler.

“Zadovoljan sam drugim mestom, ali pomalo razočaran, jer mislim da sam mogao da pustim Jana, jer je bio brži od mene. Svakako moramo iz ove situacije nešto da naučimo”, dodao je on.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*