Dvostruko slavlje “elantre” u Nemačkoj, Verne pobedio u trci 2 ispred Engstlera i Đirolamija

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Vozač “hjundai elantre N TCR” Žan-Karl Verne pobednik je druge trke prvog trkačkog vikenda Svetskog kupa turing automobila na Nirburgringu Nordšlajfe.

On je startovao sa druge pozicije i odmah pretekao Nestora Đirolamija. Argentinac je pokušao da ograniči štetu krajnje nesportskim potezom, kad je pokušao da odgura Luku Engstlera sa staze. Taj incident je bio pod istragom sudija.

Haos je nastao već na izlasku iz prve krivine gran pri staze, kada je Askona udario u Mihelisa, a kolateralna šteta tog incidenta su bili Haf i Andreas Bekman.

Najveći napredak zabeležili su Miler, koji je skočio sa desetog na peto mesto, i Taši koji se sa trinaestog popeo na šesto.

Mladi Mađar je na prvom izlasku na Detinger vis savladao i Milera, a u narednom krugu prošao je ispred Urutije.

U drugom krugu Monteiro je naterao Ferviša u travu, što je uzrokovalo odustajanje pilota “audija RS3 LMS”. I taj potez je bio pod istragom.

Na ulasku u drugi krug, Engstler je dobio naredbu od tima da ostane iza Vernea i da se smiri, kako ne bi ugrozio svoju drugu poziciju. Ipak, Hjundaijev dvojac je već imao prednost od pet sekundi, pa Đirolami nije imao šansu da im se primakne.

Taši je kroz cilj prošao četvrti, ispred Urutije, a Berton je savladao Milera u finišu trke, pa je Francuz morao da se zadovolji sedmim mestom.

Monteiro je pored karirane zastave prošao osmi, ispred Magnusa, Erlahera, Koronela, Gerijerija i Boldiža.

Prva dama u WTCR Jesika Bekman osvojila je dva boda u debiju na svetskoj sceni, a preostalih osam vozača nije završilo trku.

U generalnom plasmanu poveo je Verne, ispred Monteira.

Sledeći trkački vikend palniran je za 26. i 26. juna na Eštorilu u Portugalu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*