Monteiro trijumfovao u Nemačkoj, na podijumu Miler i Urutija

Vozač Honde Tijago Monteiro pobednik je prve trke prvog trkačkog vikenda Svetskog kupa turing automobila, koja je vožena na Nirburgringu Nordšlajfe.

On je startovao sa pete pozicije, napredovao jednu na startu, da bi je ponovo izgubio na kraju gran pri konfiguracije staze. Pobedu je izvojevao u samoj završnici trke, na poslednjem prolazu kroz dva kilometra dugačak pravac Detinger vis, kad je iz zavetrine savladao do tada vodećeg Ivana Milera.

Miler je odlično krenuo sa pol-pozicije, u pratnji sestrića Jana Erlahera, dok se posle Mihelisove greške na treće mesto probio Tarkvini.

Na startu su kontakt imali Mikel Askona i Luka Engstler, činilo se da Špančeva “kupra” neće izaći na Severnu petlju, ali je on ipak ostao na stazi.

Esteban Gerijeri i Nestor Đirolami su brzo napredovali na startu, sa devete i desete pozicije stigli su do šeste i sedme.
Tokom celog prvog kruga Tarkvini je pritiskao Erlahera, bilo je i nekoliko manjih kontakata, ali je Italijanu pošlo za rukom da aktuelnog prvaka obiđe na Severnoj petlji, tokom drugog kruga.

Na Detinger visu je Tarkvini iskoristio zavetrinu, uspeo da savlada i Milera i poveo trku, ali je onda napravio dve ogromne greške, prvu na Hoenrajn sekciji Nordšlajfea, drugu na kočenju za prvu krivinu GP staze. Italijan je pao na šesto mesto, uz kontakt sa Erlaherom, koji je zato pao na osmu poziciju.

U gužvi koja je nastala, na drugo mesto je izbio Monteiro, Urutija se popeo na treću poziciju, a Gerijeri na petu.
Usledio je poslednji krug, čija je završnica bila maksimalno uzbudljiva. Monteiro je na poslednjem izlazu na Detinger vis savladao Milera i kroz cilj prošao kao pobednik, a na podijum su se popeli Miler i Urutija.

Gerijeri je na kraju tri kruga na Nordšlajfeu bio četvrti, ispred Mihelisa i Tarkvinija.

Na debiju nove genracije “audija RS3 LMS” najbolje se pokazao Tom Koronel, koji je i najbolje plasirani privatnik. On je sa 11. mesta stigao do sedmog, Erlaher je bio osmi, Đirolami deveti, a Verne deseti.

Bodove su osvojili i Berton, Taši, Bjerk, Engstler i Magnus.

Na kraju drugog kruga odustao je povratnik na svetsku scenu Rob Haf u “kupri”, a njegove timske kolege Askona, Žene i Boldiž završili su na začelju kolone. Gori od njih bili su samo Andreas i Jesika Bekman u Targetovim “elantrama”.

Drugi sprint je na programu od 10.20.