Erlaher: Bili smo spori na pravcima, nije bilo šanse da se suprotstavimo “hjundaiju” i “hondi”

Branilac titule u Svetskom kupu turing automobila Jan Erlaher uspeo je da osvoji jedno osmo i jedno deseto mesto u prve dve trke sezone na Nirburgringu.

“Lynk&co” je imao probleme sa maksimalnom brzinom tokom čitavog vikenda, posebno na Detinger visu i protiv “elantre” i “honde”.

Erlaher je startovao kao drugi u trci 1, iza Ivana Milera. I dok je njegov ujak izgubio pobedu u samom finišu trke, mladi Francuz je posle kontakta s Tarkvinijem pao u plasmanu u drugom krugu i završio kao osmi.

“Imali smo tempo, ali je nedostajalo malo sreće”, rekao je šampion iz 2020. “Tempo se video na treninzima, auto je bio dobar i imali smo dosta samopouzdanja. U trkama je bilo jasno da su “hjundai” i “honda” na drugoj planeti u odnosu na nas što se maksimalne brzine tiče. Bili smo spori na pravcima, nije bilo šanse da im se suprotstavimo”.

“Nisam osvojio podijum u trci 1, možda čak i pobedu, ali su se vozači zaletali u nas, baš kao i u drugom sprintu. Osmo i deseto mesto su prilično loši rezultati”, dodao je on.

“Mislim da nemamo mnogo šta da učinimo za nastavak sezone, osim da se koncentrišemo na drugu rundu”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*