Mihelis: Bio sam na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, ali i takve trke se dešavaju

Italijanski BRC rejsing pokazao je potencijal, ali nije došao i do većih rezultata na prvoj rundi Svetskog turing kupa na Nirburgringu.

Na trkačkom debiju s “elantrom”, ovaj klijentski Hjundai tim bio je u igri za pobedu u trci 1, a imao je tempo da se u najmanju ruku doveze do podijuma.

Za to je zaslužan Gabrijele Tarkvini, koji je odlično startovao s pete pozicije na inverznoj rešetki i vozio svoju trku karijere na Nirburgringu. S trećeg mesta je atakovao na “lynk&co03” Jana Erlahera, čak ga je i pogurao, ali je preticanje izveo čisto.

Tarkvini se zatim upustio u napad na lidera Ivana Milera i, koristeći zavetrinu, savladao ga je na kraju drugog kruga na Detinger visu. Međutim, kratko je ostao prvi jer je napravio dve krupne greške. Prebrz u krivini Hoenrajn, levim točkovima “elantre” prešao je preko ivičnjaka i trave, na pisti se nekako održao, ali je Miler povratio vođstvo.

Odmah zatim, na početku trećeg kruga, na prvoj krivini GP verzije Nirburgringa, Italijan je zablokirao na kočenju, a zatim (opet) udario u Erlahera. Gabrijele je upropastio svoju i trku aktuelnog šampiona, ali je bilo i onih koji su profitirali u celoj situaciji – to je pre svih bio konačni pobednik Tijago Monteiro.

Zato je veteran morao da se zadovolji šestim mestom u trci 1, dok je u trci 2 potrajao samo do prve krivine, kada se slupao u obimnijem karambolu i zbog oštećenja odmah završio nastup.

Tarkvini je rezimirao: “Sjajno sam startovao u trci 1 i vodio sam dobre borbe do drugog kruga. Kada sam prestigao Ivana za vođstvo, prebrzo sam prišao poslednjoj krivini zbog moje brzine na pravcu. Zablokirali su mi točkovi i izgubio sam nekoliko pozicija na prvoj krivini. To je bila moja greška i posle sam samo nastojao da završim trku.”

“Druga trka je bila kratka, bilo je mnogo cirkusa na prilasku prvoj krivini. Auto ispred mene usporio je više nego što sam očekivao, udario sam ga i nešto sam oštetio tako da na izlasku iz krivine više nisam imao snage.”

Norbert Mihelis krenuo je iz drugog reda u prvom sprintu, ali je proširio putanju na prvoj krivini i pao na osmo mesto. Odatle se postepeno oporavljao i na cilj je stigao drugi.

U trci 2 Norbi je takođe učestvovao u haosu na prvoj krivini i našao se među osmoro takmičara koji u toj vožnji nisu stigli do karirane zastave.

“Nisam dobro startovao u prvoj trci i izgubio sam nekoliko mesta. Osetio sam kontakt sa zadnje desne strane i bočno sam otklizao. Uspeo sam da se donekle povratim, auto je dobro funkcionisao, ali je peto mesto pomalo bilo ograničenje štete”, ispričao je Mihelis.

“Moj start u trci 2 bio je mnogo bolji, manje-više sam bio u igri, ali su na unutrašnjoj strani krivine počele nevolje. Probao sam da se držim spoljne putanje, ali su svi nekako pritisnuti na mene. Bio sam na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i moja trka je bila gotova na prvoj krivini. To je šteta jer mi je cilj bio da osvojim bodove, ali morate prihvatiti da se i ovakve trke dešavaju.”

Posle opisanih rezultata, BRC je sedmi u timskom poretku sa 21 poenom, Mihelis je dvanaesti, a Tarkvini trinaesti na vozačkoj tabeli.

Šef tima Gabrijele Rico ubeđen je da Nirburgring nije bio prava slika performansi ekipe iz Keraska i reklo bi se da veruje da je njegova, a ne Engstlerova postava mogla da donese prvo slavlje novoj “elantri TCR”.

On je kazao: “Naravno da smo danas razočarani. Pokazali smo da smo imali tempo da pobedimo, ali su nas incidenti van naše kontrole sprečili da kući ponesemo dobre rezultate. Oduševljeni smo ukupnim rezultatima “hjundai elantre N TCR” i briljantnom dvostrukom pobedom Engstlerovog tima u trci 2.”

“Pre godinu dana počeli smo da podržavamo klijentsko odeljenje Hjundai motorsporta u razvoju ovog novog automobila. Kad vidimo da je on odmah u stanju da osvja trke, i ja i ceo naš tim ponosni smo na posao koji smo za godinu dana uradili. Nastavićemo da se trudimo i radujemo se sledećim trkama u Portugalu.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*