Miler: “Lynk&co03” je fantastičan u krivinama, ali nedovoljno brz na pravcima, BoP je kriv za to

Šampionski Lynk&Co Cijan rejsing osvojio je dva podijuma na otvarajućem vikendu Svetskog kupa turing automobila na Nirburgringu.

Kinesko-švedska kombinacija žestoko se borila za taj rezultat, koji je ostvarila u trci 1. U njoj su njeni puleni Ivan Miler i Santjago Urutija prošli kroz cilj kao drugi i treći.

Izgledalo je da će se ta vožnja završiti mnogo uspešnije po aktuelne WTCR prvake, jer su Miler i Jan Erlaher startovali iz prvog reda.

Erlahera je međutim silno namučio Gabrijele Tarkvini, udario ga je na početku trećeg kruga i time mladog trkača iz Miluza osudio na tek osmo mesto u prvom sprintu.

S druge strane, Miler je dugo vodio, ali u finišu nije mogao da izdrži napad Tijaga Monteira izveden iz zavetrine na kraju Detinger visa, pravca dužeg od dva kilometra.

“Ovo na kraju nije bio loš vikend i uknjižili smo važne poene. Imali smo kapacitet da prođemo bolje. Naš auto je fantastičan u krivinama, ali nije dovoljno brz na pravcima. To nije problem naših motora, već pre Balansa performansi. Sada su nam u centru pažnje sledeća trka i pokušaj da tamo uzvratimo”, rekao je Miler.

Urutija i Miler su osvojili solidne bodove i u drugom sprintu, kao i najviše poena za tim. Obojica imaju po 29 i nalaze se na četvrtom, odnosno petom mestu u generalnom plasmanu.

U trci 2 Urugvajac je bio peti, a Alzašanin sedmi. Santi je izgubio duel sa “hondom” Atile Tašija, a Ivan na Detinger visu ponovo nije mogao da se suprotstavi konkurentu, ovog puta Natanaelu Bertonu u “audiju”.

“Prošle godine sam se namučio na Nirburgringu i zato sam veoma srećan što sam ove godine završavao kao treći i peti i osvojio dosta bodova. Ekipa mi je ovog vikenda pripremila izvrstan auto i mnogo im se zahvaljujem”, kazao je Urutija.

Nezavidnu sudbinu branioca titule Erlahera već smo pomenuli. Posle osmog mesta u trci 1, bio je deseti u trci 2 i preostalo mu je da žali za propuštenim i kritikuje Tarkvinija, ćije ime nije direktno izgovorio.

“Tempo je postojao, ali smo bili pomalo malerozni. U trci 1 sam propustio potencijalni plasman na podijumu, ili čak i pobedu jer me je drugi vozač udario. Tu sam izgubio dosta pozicija. Moramo da uzvratimo i da nastavimo da osvajamo bodove”, poručio je Milerov sestrić.

Od svih pulena Lynk&Co Cijan rejsinga jedino je Ted Bjerk imao vikend vredan apsolutno i samo zaborava. Nekadašnji pobednik na Nirburgringu bio je tek trinaesti u trci 1, a trku 2 nije završio zbog probušenog pneumatika. Šveđanin se samo dovezao do boksa i odustao i bio je jedan od čak osmoro takmičara koji u drugom sprintu nisu videli kariranu zastavu.

“Za mene je ovo bio težak vikend. Nisam bio uspešan u kvalifikacijama i obe trke sam morao da počnem sa 15. pozicije. Borio sam se žestoko, ali se moj vikend nažalost završio gumi defektom. Ipak, osećaj u automobilu bio je dobar i taj utisak nosimo u Portugal, na trku kojoj se veoma radujem”, kazao je Bjerk.

Portugalska WTCR runda vozi se 26. i 27. juna, a domaćin serije prvi put će biti staza Eštoril.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*