Anti Buri slavio u Mizanu ispred Baldana i Janga, Stefanovski osmi

Vozač “hjundaija“ Anti Buri pobednik je druge trke TCR Italija vožene na stazi Mizano.

Njegov timski kolega Nikola Baldan je posle velike borbe osvojio drugo mesto, dok je Džek Jang u “hondi“ morao da se zadovolji trećom pozicijom.

Iako je trebao da startuje sa inverzne pol-pozicije, Dušan Kouržil u “hjundaiju“ je zbog problema sa automobilom morao da odustane i pre starta. To je pomerilo Damjana Reducija u “hjundaiju“ na prvo mesto ispred Salvatorea Tavana u “kupri“.

Reduci je na startu zadržao prvo mesto, dok se Igor Stefanovski u “hjundaiju“ probio na drugo mesto ispred Burija.
U četvrtoj krivini Buri je uz kontakt pretekao Stefanovskog, a trkač iz Makedonije je pao na deveto mesto.
U borbi za niže pozicije, Etore Karminati u “hjundaiju“ je izleteo sa staze i udario u zaštitnu ogradu, a na stazu je izašlo sigurnosno vozilo.

Na restartu je Reduci zadržao prvo mesto ispred Burija, dok su se iza njih našli Tavano i Jang.

Iza njih su Baldan i Kevin Čekon u “hjundaiju“ pretekli subotnjeg pobednika Franka Đirolamija u “hondi“ za petu poziciju, dok se Buri bez većih problema probio na prvo mesto.

U trećem krugu je usledila velika borba za treće mesto između Tavana, Janga, Baldana, Čekona, Đirolamija i Erika Briljadorija u “audiju“. Ona je potrajala nekoliko krugova, a sudije su rešile da ispitaju silne kontakte između Tavana, Janga, Baldana i Đirolamija.

Na kraju je Tavano zadržao treće mesto ispred Janga, Đirolamija i Baldana, ali je zaradio kaznu dodatka 25 sekundi na ukupno vreme zbog guranja Janga sa staze. U isto vreme drugoplasirani Reduci je kažnjen prolaskom kroz boks zbog kršenja startne procedure.

U osmom krugu Jang je konačno uspeo da pretkne Tavana za drugo mesto, dok je Baldan preoteo Đirolamiju poziciju četiri. Argentinac je pokušao da odgovori, ali je na “siviku“ ubrzo stradao prednji desni pneumatik, pa je morao da odustane.

U 11. krugu Baldan je pretekao Tavana i dao se u poteru za Jangom, a taj poslao mu je značajno olakšao izlazak sigurnosnog vozila na stazu.

Federiko Paolino u “kupri“ je zakačio “audi“ Matea Polonija, koji je se okrenuo na stazi, a na preprečeni “RS3 LMS TCR“ je naleteo “sivik” Džonatana Đakona. Udarac na sreću nije bio jak, pa je Đakon uspeo da nastavi trku, dok je Polonijev “audi“ ostao parkiran pored staze.

Na restartu, Buri se odvojio od Janga, a Baldan je počeo da vrši veliki pritisak nad mladim vozačem iz Velike Britanije. Posle nekoliko bezuspešnih napada, Italijan je u poslednjoj krivini poslednjeg kruga kasno kočio i pretekao vozača “sivika“.

Buri je trijumfovao ispred Baldana i Janga, dok je kao četvrti kroz cilj prošao Tavano. Međutim Tavana je kazna bacila na poziciju 15, tako da je kao četvrti klasifikovan Čekon, dok je Briljadori na kraju peti.

Ruben Volt u “hondi“ je osvojio šesto mesto, Rikardo Romanjoli u “kurpi“ je bio sedmi, Stefanovksi osmi, dok su prvih 10 kompletirali Đakon i Denis Babuin u “kupri“.

TCR Italija se nastavlja 26. i 27. juna na stazi Valelunga.