Germandi: Moguće je da ću i 2024. voziti u TCR Istočna Evropa, ali prvo moram da smršam 20 kg da bih bio konkurentniji

Italijanski vozač-džentlmen odvezao je celu sezonu TCR Istočna Evropa 2023. u “audiju RS3 LMS” slovenačke ekipe Lema rejsing.

U drugoj polovini godine pokazao je značajno bolji tempo nego u prvoj,

“Pred start sezone moj cilj je bio veoma ambiciozan, gledajući na nivo takmičara iz ranijih godina i predsezonske testove. Hladan tuš je stigao već na Ošerslebenu, gde sam naišao na izuzetno konkurente vozače uz mnogo problema na setapu automobila. Osim toga, uspeo sam da slomim jednu kost. To je bio najgori momenat u celoj 2023”, kaže Germandi.

“Od Red bul ringa se sve činilo mnogo bolje, dobili smo na brzini, ali nisam uspevao da se popnem na podijum, sve do Mosta. Tu sam se domogao podijuma i to na kišnoj trci, što je velika nagrada za ceo tim koji radi sa mnom”.

Germandi je nominalno uspeo da pobedi, prošavši kroz cilj prvi na Slovakija ringu, ali ga je prerani start koštao kazne.

“To je bio moj najlepši i najgori trenutak u mojoj trkačkoj karijeri. Homola je bio veoma blizu, ali nije ulazio u preticanje, posle mi je rekao da je znao za moju kaznu i nije hteo da forsira. Ne znam šta bi se dogodilo da smo ušli u borbu, ja važim za agresivnog vozača, nije me lako proći. Zbog problema sa radio-vezom, za kaznu sam saznao tek u park fermeu. Plakao sam koliko sam bio frustriran. Ne zaboravite da sam ja Italijan, veoma sam emotivan. Ipak, ima u meni mnogo snage, posebno za posao kojim se bavim, i pritisci me ne čine slabim, već naproptiv – daje mi snagu”, otkriva Italijan.

Germandi nikad nije krio da uvek ima trkačkog trenera, na početku 2023. to je bio Andrea Beliki, a zatim Pepe Oriola.

“Zahvaljujući njima sam sazreo mentalno, postao sam sigurniji u sebe kad su trke u pitanju. U prilog tome govori činjenica da sam svih 12 trka završio bez odustajanja zbog incidenta, a to ranije nije bio slučaj.”
Germandi ima mnogo reči hvale za Mirka Marinšeka i ljude iz Lema rejsinga, sa kojim sarađuje tri godine.
“Zajedno smo rasli, Mirko je meni kao otac, iako proiznajem da imam baš lošu narav. Veoma su mi dragi, posebno Manuel, Mateo i Jaka, bili su sjajni cele godine”.

Što se planova za narednu sezonu tiče, Germandi još nije odlučio gde će i šta će voziti, ali se uveliko priprema.

“Radim na sebi. Na svakoj trci sam teži 20 kg od konkurenata, to mora da se promeni, moram da budem u boljoj fizičkoj formi. TCR Istočna Evropa je svakako jedno od takmičenja gde bih mogao da budem, ali to sada najviše zavisi od nivoa na kojem će takmičenje biti”.