Homola i “hjundai” na pol-poziciji u Barseloni

Vozač BRC “hjundaija“ Mato Homola osvajač je pol-pozicije za prvu trku španske runde TCR Evropa, koja se ovog vikenda vozi na stazi Katalunja.

Slovak je zabeležio 1:54.292 i bio je za samo dve stotinke brži od Majka Haldera u “hondi“, dok se na trećem mestu našao Homolin timski kolega, Danijel Nađ u “hjundaiju i30 N TCR“.

Na četvrtoj poziciji završio je Pepe Oriola u Brutal fiš “hondi sivik“, dok su pozicije pet, šest i sedam okupirali “audiji“ tima Komtuju, u poretku Mehdi Benani – Sami Taufik – Nikola Bart.

Od osmog do desetog mesta, još jedna timska formacija, ovog puta vozača Targetovih “hjundaija”. Džon Filipi je završio ispred Jesike Bekman, a ova ispred svog brata Andreasa, kome je kao desetoplasiranom pripala pol-pozicija na delimično inverznoj rešetki za trku 2.

Iz šestog reda u prvom sprintu krenuće Tedi Klere u najbolje rangiranom “pežou”, te Jevgenij Leonov u “kupri”.

U Q2 rundi kvalifikacija prvih 10 je stalo u jednu sekundu.

U prvom delu kvalifikacija najbrža je bila Jesika Bekman u “hjundaiju“, dok su se u Q2 plasirali i Bart, Nađ, Homola, Leonov, Benani, Taufik, Filipi, Andreas Bekman, Majk Halder, Oriola i Tedi Klere.

Lider šampionata Danijel Lojd je u “hondi“ bio trinaesti u Q1, iza njega se našao Žilijen Briše u “pežou“. Samim tim, oni nisu prošli u Q2 rundu i startovaće iz sedmog reda u obe trke. Lojdu je za mesto u najbržih 12 nedostajalo samo 9 hiljaditih.

U Q1 se u jednoj sekundi našlo čak 16 vozača, dok je u pola sekunde stalo njih 11.

Prva trka TCR prvenstva Evrope na programu je od 16:05.