Kombinacija za finale TCR Evropa: Jedan Đirolami ponovo u “hondi” Viktora Davidovskog

Argentinac Franko Đirolami učestvovaće na poslednjoj rundi TCR prvenstva Evrope na stazi Harama.

Mlađi brat Nestora Đirolamija će na debiju u kontinentalnoj seriji voziti “hondu sivik tajp R” ekipe Viktora Davidovskog, PSS rejsing.

Isti taj automobil je na otvaranju sezone u avgustu, kao potpuno nov, stavljen na raspolaganje Nestoru Đirolamiju. Kombinacija je dogovorena uz posredovanje Honda rejsinga i JAS motorsporta.

WTCR as je vozio na rundi na Pol Rikaru jer Davidovski zbog restrikcija tada nije mogao da otputuje u Francusku. Nestor je u trkama na jugu Francuske osvojio peto i drugo mesto.

Davidovski je u svom automobilu učestvovao samo na italijanskoj rundi šampionata, na kojoj je u trci 1 zabeležio lični najbolji rezultat u TCR Evropa, deveto mesto i 13 bodova.

Makedonski automobilista je osim Pol Rikara morao da preskoči i Zolder, Barselonu i Spa-Frankoršamp, pa je – osim u Francuskoj – “honda sivik” tokom tih vikenda ostala neuposlena i niko se nije trkao pod zastavom PSS rejsinga.

Sada je došao red da njen volan preuzme 28-godišnji Franko Đirolami. On je vlasnik argentinskih turing titula u TC2000 šampionatu (2012. godine) i Top rejs seriji (2018), u kojoj se i ove sezone bori za naslov.

Franko je u 2020. dva puta gostovao u TCR Italija, i to sa solidnim uspehom.

Vozio je “hondu sivik” na prve dve runde šampionata, na Muđelu i Mizanu, a kao najbolji pojedinačni rezultat ostalo mu je upisano drugo mesto u trci 2 na Muđelu.