Ladigin u Nižnjem Novgorodu zabeležio četvrtu pobedu u sezoni

Vozač Lada sport Rosnjeft “veste“ Kiril Ladignin pobednik je druge trke Ruskog TCR šampionata vožene na N Ringu u Nižnjem Novgorodu.

Andrej Maslenjikov je u Lukoil “hjundaiju“ kroz cilj prošao drugi, dok se na trećem mestu našao Pavel Kaljmanovič u “kupri“.

Prilikom polaska u krug za zagrevanje, Dudukalu se ugasio “audi“, pa je vozač Lukoil tima umesto kao deseti morao da startuje kao poslednji, petnaesti.

Ladigin je izveo odličan start, pa se pre prve krivine probio sa trećeg na prvo mesto, a i Maslenjikov je obišao vlasnika pol-pozicije Timura Šigabutdinova u “audiju“.

Kaljmanovič je bio čovek s misijom: on je u tri kruga pretekao Dmitrija Bragina u “hjundaiju“, Rustama Fathudinova u “audiju“ i Šigabutdinova, pa se posle samo četiri kruga našao na trećoj poziciji.

U petom krugu je došlo do kontakta između timskih kolega iz ekipe Karvil. “Audi” Andreja Radošnova zakačio je “hjundai“ Grigorija Burluckog, posle čega je Burlucki odustao sa polomljenim zadnjim levim točkom.

Na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, a u to vreme sa staze je izleteo Mihail Mitjaev u “ladi“, koji je za dlaku izbegao da udari u parkirani “hjundai“.

U 12. krugu trka je nastavljena, Ladigin i Maslenjikov su se bez problema odvojili od Kaljmanoviča, koji je u samom finišu morao da se brani od Bragina.

Za sedmo mesto se vodla velika borba između Šigabutdinova, Dudukala i Ivana Lukaševiča u “hjundaiju“. Dudukalo je nekoliko puta pokušao da pretekne Timura, tri puta je došlo do kontakta, ali vozač TAIF motorsporta je uspeo da se odbrani.

Lider šampionata Ladigin trijumfovao je ispred Maslenjikova, a kao treći je kroz cilj prošao Kaljmanovič.

Bragin je bio četvrti, Fathudinov peti, na šestom mestu se našao Klim Gavrilov u “hjundaiju i30 N TCR“.

Prvih deset su kompletirali Šigabutdinov, Dudukalo, Lukaševič i Mitjajev.

Finale Ruskog TCR šampionata se vozi za tri nedelje (10-11. oktobar) u Čečeniji, na stazi Fort Grozni.