Osim “tipa”, Teknodom na Moncu dovozi i “audi”

Italijanski Teknodom sport imaće dva automobila na startnoj rešetki dolazećih trka TCR Evropa u Monci.

Jedan auto je ekipa sama napravila, to je “fijat tipo TCR” koji će u Hramu brzine zabeležiti prvi takmičarski nastup sa Lukom Rangonijem za volanom.

Drugi je “audi RS 3 LMS”, u kom će startovati Kevin Đakon, sin vlasnika Teknodoma Domcijana Đakona.

Kevin ima 22 godine, a sportsku karijeru je pravio na italijanskoj turing sceni. U 2016. je vozio “alfa romeo mito”, takođe Teknodomove izrade, i bio treći u generalnom poretku slabije TCS klase nacionalnog šampionata (jača je već bila prešla na TCR).

Sezonu kasnije, Đakon je u “opel astri” osvojio trke na Muđelu i Valelungi i upisao još četiri podijuma, te završio treći u generalnom plasmanu TCR Italija 2017.

Često je zajedno s njim na trkama učestvovao i njegov brat Džonatan.

U protekle dve godine, Teknodom se usredsredio na razvoj “tipa TCR” i Kevin se posvetio testovima, a njegovi trkački nastupi su se proredili. Ipak, u jednom od prošlogodišnjih gostovanja pošlo mu je za rukom da sa “hondom sivik” osvoji jednu trku Italijanskog turing kupa.

“Drago mi je što ću se vratiti za volan trkačkog automobila na rundi TCR Evropa u Monci. Svestan sam da je nivo šampionata izuzetno visok, ali ja dobro poznajem stazu i očekujem da će moj “audi” biti dovoIjno konkurentan da bih postigao dobre rezultate”, kazao je Đakon.