Mikaela Olin-Kotulinski cilja WTCR za 2020.

Photo Clement Luck / DPPI

Švedska automobilistkinja Mikaela Olin-Kotulinski ove sezone vozi “kupru u TCR Skandinavija, ali uveliko planira 2020.

Ona je bila gost u garaži svoje ekipe PWR rejsing na holandskoj rundi Svetskog kupa turing automobila, a posle toga je izjavila kako se nada da će dogodine biti u prilici da se i sama okuša u WTCR, barem kao vajldkard učesnik.

“Pre svega, moram da kažem da se radujem što mojoj ekipi ide dobro u WTCR. Naravno, svakom trkaču je cilj da se takmiči na najvišem nivou, nadam se da će i meni poći za rukom dogodine”, otkriva Olin-Kotulinski.

“Trenutno je plan da ostanem u TCR Skandinavija i nastavim da sakupljam iskustvo i podižem samopouzdanje. Potrebno je ogromno iskustvo kako biste bili konkurentni na najvišem trkačkom nivou”.

Pilotesa iz Stokholma je sezonu 2019. otvorila osvajanjem pol-pozicije i pobedom u trci 1 na Knutstorpu. Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da se skandinavsko turing prvenstvo nije ugasilo, uprkos svim poteškoćama.

“Takmičenje je kvalitetno, ima mnogo dobrih vozača. Videlo se na Knutstorpu da su razlike veoma male, pa je bilo zaista fantastično što sam napravila tako dobar rezultat”.

Šef ekipe Danijel Haglef, koji ove godine vozi “kupru” u WTCR, poruža ogromu podršku Mikaeli.

“Uvek smo se trudili da podržimo žene u auto-sportu, jer u njemu one mogu da se takmiče ravnopravno sa muškarcima. Zato smo podržali Mikaelu u TCR Skandinavija, a nadam se da ćemo je u budućnosti videti i u WTCR”, rekao je Haglef.