Mostert i “audi” dominantni na Filip Ajlendu, trku osvojio i veteran Bargvana

Proteklog vikenda vožena je druga runda TCR šampionata Australija: dva sprinta na znamenitom Filip Ajlendu osvojio je Čaz Mostert u “audiju RS 3 LMS”, a u trci 3 trijumfovao je veteran Džejson Bargvana u “pežou 308”.

Ovaj takmičarski vikend izvorno je bio zakazan za treću sedmicu februara, ali je odložen za tri nedelje zbog ograničenja izazvanih pandemijom korona virusa.

As Superautomobila, Mostert, pokazao se najbržim na prvom treningu, dok je čelo tabele na drugoj probi zauzeo Li Holdsvort u “alfa romeo đulijeti”.

Na kvalifikacijama su Mostert i Luk King, njegov kolega iz tima MPC, okupirali prvi startni red, a alfisti Holdsvort i Majkl Karuzo to su učinili sa drugim. Startna rešetka na Filip Ajlendu brojala je 20 automobila.

Pljusak je obilno kvasio stazu pre i tokom subotnje trke 1, ali to nije smetalo Mostertu da s prve pol-pozicije u kategoriji demolira konkurente. Njegov najbrži krug bio je preko 2 sekunde brži od bilo čijeg. U 14 krugova stvorio je gigantsku prednost od 32.298 sekundi nad Kingom i tako je obezbeđen dvostruki trijumf Audija.

Iza njih je na cilj stigao Holdsvort, dok su plasman prvih pet popunili piloti “hondi sivik” Vol rejsinga Džon Martin i Toni D’Alberto.

Holdsvort je u početnoj fazi sprinta držao drugo mesto, ali ga je King odatle definitivno pomerio u 6. krugu, dok je Karuzova “đulijeta” rano potonula na začelje kolone.

Trke 2 i 3 bile su na programu u nedelju i vožene su po sunčanom i suvom vremenu.

U drugoj vožnji, Mostert i King izveli su reprizu rezultata postignutog dan ranije. Ishod: nova dvostruka pobeda brenda s četiri prstena, ali uz “razumniju” međusobnu razliku od nepune sekunde.

Kao što i ta distanca svedoči, za ovaj trijumf je osvajač Bathursta 1000 morao mnogo više da radi u direktnim kontaktnim duelima s timskim kolegom.

Tokom prvih kilometara kolonu je predvodio Aron Kameron u “pežou”, da bi ga do četvrtog kruga savladali i King i Mostert, a zatim započeli interni duel za pobedu. Žestoka bitka trajala je do 13. kruga, kada ju je Mostert rešio u svoju korist.

Dvanaest, odnosno 13 sekundi iza para “audija” trku je završio Hondin tandem Martin – D’Alberto, a peti se do karirane zastave dovezao Džejson Bargvana s “pežoom”. Vozači od trećeg do desetog mesta stali su u interval od samo šest sekundi.

Dve “alfe” imale su nastup za zaborav. Džordan Koks je na Filip Ajlend došao kao lider serije, a u ovoj trci je odustao posle incidenta u 3. krugu. Holdsvort trebalo da krene treći, ali je ostao zaglavljen na svojoj poziciji na startnoj rešetki, pa mu je konačni plasman bilo 16. medzo.

© Copyright: Jack Martin Photography

U trećem i poslednjem sprintu vikenda, Bargvana je doneo prvo slavlje Pežou u TCR prvenstvu Australije.

Sve je počelo kao još jedan dvoboj Mostert – King, ali je King u prvom krugu sleteo s piste i pao na rep kolone. Osvajač dve trke vikenda bio je lider tokom većeg dela distance i nalazio se na putu ka trećem vezanom trijumfu. Međutim, eksplozija gume u 12. krugu primorala ga je na skretanje u boks i zamenu prednjeg desnog pneumatika.

Vođstvo je nasledio njegov uporni pratilac Bargvana, koji je do drugog od 15. krugova obišao Martina i D’Alberta u “hondama”. Veteran se na vrhu održao do cilja, na koji je stigao 1,8 sekundi pre D’Alberta.

Nekada pilot Superautomobila, Bargvana je pre nepune decenije prestao s celosezonskim trkačkim angažmanima, a prošla je 21 godina otkako je osvojio Bathurst 1000.


Treću poziciju i jedini podijum vikenda za Hjundai obezbedio je Nejtan Morkom, u top 5 završili su i piloti “sivika” Martin i Majkl Klemente. Do šestog mesta dospeo je Dilan O’Kif u “renou megan”.

King je klasifikovan kao petnaesti, Mostert kao osamnaesti, a pozicija 19. pripala je Holdsvortu, koji je zbog mehaničkih problema takođe posetio boks. Na startu se nije ni pojavio Koks jer posle udesa u drugom sprintu nije bilo dovoljno vremena da njegova “alfa” bude opravljena za treći nastup.

Na januarskoj prvoj rundi sezone, na trkalištu Simons plejns, Mostert je osvojio treće i drugo mesto. Dve pobede na Filip Ajlendu dovele su ga na vrh tabele TCR Australija, pa posle izvezene trećine kalendara ima 15 bodova više od Kinga (212:197), dok je Li Holdsvort treći.

TCR Australija nastavlja se 3/4. aprila na Maunt Panorami, a Mostert je otkrio svoje ambicije da izveze celu sezonu i juriša na naslov u ovoj seriji.