Protim prijavio “VW golf” za TCR Italija

Na startnoj rešetki TCR prvenstva Italije naći će se i “VW golf GTI” sa DSG transmisijom.

Automobil je za ovu seriju prijavila poznata ekipa Protim, a za volanom će sedeti Rikardo Romanjoli.

Protim postoji duže od dve decenije, upamćen je po privatničkim WTCC titulama, ali i po kontroverznom i haotičnom rastanku sa Dušanom Borkovićem u Svetskom turing šampionatu 2015, koji je svoj nastavak imao na sudu. Danas je zvanično ime postave Protim rejs.

Romanjoli dolazi iz Rima, rođen je 1963. godine i ima bogato iskustvo u automobilskom sportu. Debitovao je u formulama, a od 1998. se trka u nacionalnim šampionatima i kupovima u turing i GT kategorijama.

Prošle godine nastupao je u Italijanskom prvenstvu prototipova, a zanimljivo je da je pre 22 godine bio jedan od prvih vozača ekipe Protim, na čijem je čelu i onda stajao Valmiro Prezencini.

“Posle 22 godine Rikardo je ponovo u ekipi, mislim da je on bio moj prvi pilot kada sam 1998. osnovao ekipu. Trkali smo se sa “kliom” od 3 litra u Evropskom kupu i čak smo osvojili Mišlen kup”, seća se Prezencini. “Zajedno smo prošli mnogo, on je posle osnovao sopstvenu ekipu, a ja sam sa Protimom 12 godina bio u Svetskom šampionatu.”

Protim je bio jedan od kasnih aktera neuspešnog pokušaja da se od “ford fokusa” napravi konkurentan TCR automobil. Zato ekipi taj tip tehnike nije nepoznat, ali postoji i veliki prostor za napredak.

“Motivisani smo, imamo potrebno iskustvo i ubeđen sam da možemo da budemo zapaženi. Kada se radi ozbiljno i sa pravim vozačem, može da se ostavi dobar utisak. Naravno, za nas je ovaj automobil skoro nov jer smo prošle godine vozili samo dve ili tri trke, ali mu se sada posvećujemo i duhom i telom”, poručio je Prezencini.

Pre trkačkog debija u kokpitu DSG “golfa”, Romanjoli je isprobao auto na stazi Mađone i kaže da je osećaj odmah bio pravi.

“Ekipu već dugo poznajem, znam kako rade i nisam sumnjao u setap. Želeo sam samo da vidim kako ću se snaći s ovim tipom automobila. Vozili smo četiri sesije, vremena krugova su odmah bila dobra i zadovoljni smo.”

Romanjoli je ocenio “VW golf” i otkrio svoje ambicije: “Sa aspekta šasije, podešavanja i motora, to je odličan automobil, takođe ako se uzmu u obzir i cene na tržištu, koje nisu preterane. Zatim, zabavan je za vožnju, agresivan… Sve u svemu, pravi turing auto i mora da se vozi uz korišćenje 100% kapaciteta. Dopao mi se i zbog toga.”

“Nadam se da ću uspeti da se ubacim u grupu onih koji će biti na čelu. Svakako, svi imaju ambicije da pobeđuju, ali se ja nadam da će mi iskustvo i tip automobila omogućiti da budem među protagonistima šampionata”, zaključio je Romanjoli.

TCR Italija održava svoju prvu ovogodišnju rundu od 17. do 19. jula na stazi Muđelo. Prijavljenih učesnika za sada je jedanaest, a među njima je i makedonski trkač Igor Stefanovski sa “hjundaijem”.