Borkoviću pol pozicija u Belgiji!

Srpski takmičar Dušan Borković startovaće sa idealne pozicije na današnjoj prvoj trci belgijske runde TCR Internacionalne serije, zahvaljujući krugu od 2:33,065 izvezenom na kvalifikacijama na Spa Frankoršampu.

Vozač “seata” tima B3 rejsing bio je četvrt sekunde brži od kolege po marki automobila, Pepea Oriole, a 3,5 desetinke bolji od Akua Pelinena u “hondi sivik”. Finac je jedini pulen Honde koji se probio u drugu rundu kvalifikacija.

Borković je u Q2 prošao kao drugi, a Oriola kao tada najbrži, ali je u presudnih 10 minuta srpski vozač nadvladao Španca. Zahvaljujući prvoj TCR pol poziciji u karijeri, Dušan je ubeležio i 5 bodova u vozačkom poretku prvenstva.

2016-2016-SPA-Practice---54Pored navedenih pilota, prvih pet redova u trci 1 popuniće i Afanasjev, Neš, Homola, Taši, Komini, Buri i Kortals. U gornjem domu su svi automobili B3 rejsinga i Kraft-Bambu Lukoil tima.

U top 10 našlo se sedam “seata”, dva “golfa” i već pomenuta jedna “honda”.

Na inverznom startnom rasporedu za sutrašnju trku 2, pol poziciju ima domaći trkač Pjer-Iv Kortals.

Šesti startni red u obe trke zauzeće Klere u “pežou” i Verne u “VW golfu”.

Vernea su na tako nisku poziciju spustila brisanja brzih krugova, kaznena mera zbog prekoračenja granica staze. Iz istog razloga i na isti način sankcionisani su i Homola i Komini.

TCR-quali-R2Još u prvoj kvalifikacionoj rundi ispali su: Glison, Kadžaja, Morbideli, Hezemans, Gračov i Gilver. Najneprijatnije iznenađenje bila je tako rana eliminacija vozača “honde”, Glisona i Morbidelija, a u slučaju italijanskog veterana razočaranje je utoliko veće što je on u Belgiju došao kao vodeći u generalnom.

TCR-quali-R1

Trka 1 TCR Internacionalne serije na Spa Frankoršampu vozi se danas u 17:30h.