WTCC u Maroku: Haf želi “pobedu i još jednu pobedu”

Sve je novo u Marakešu. U dosadašnjih šest nastupa u severnoj Africi, vozači Svetskog turing šampionata trkali su se na uličnoj pisti Mulaj El Hasan. Lokacija je nepromenjena, ali je staza na kojoj se održavaju ovosezonske trke 7 i 8 sasvim drugačija – dosad privremena, ona je transformisana u polustalnu strukturu, u okviru dugoročnih planova razvoja auto-sporta i prateće industrije u Maroku.

Autodrom je preprojektovao arhitektonski biro Hermana Tilkea, izdigavši ga do standarda FIA II ranga. U sklopu nove konfiguracije zadržan je i mali deo bivše trase, ali takmičare će definitivno dočekati konfiguracija koju će na premijeri morati da uče iznova.

Novo izdanje staze dugačko je 2,971 kilometar (1,6 kilometara kraće od prethodnog!), zato uvodna trka traje 21 krug, a glavna 22. Najkraći na aktuelnom WTCC kalendaru, Mulaj El Hasan nije i najkraći autodrom na kojem su WTCC trke održavane – taj status drži ulična staza Po u francuskim Pirinejima, na kojoj je šampionat poslednji put bio 2009, i koja je imala 2,760 kilometara. Pošto je marokanska pista ulična, Q1 traje 30, a Q2 15 minuta.

FIA_WTCC_Race_of_Morocco_trKada je WTCC debitovao u Maroku 2009. godine, ova severnoafrička zemlja dobila je priliku da organizuje prvu međunarodnu auto-trku još od 1958. i F1 Velike nagrade vožene u Kazablanki, koju je osvojio Stirling Mos. Marokanska runda Svetskog turing prvenstva uvek je održavana samo u Marakešu, a pobeđivali su:
2015: Hose Marija Lopes (sitroen C-elize); Ivan Miler (sitroen C-elize)
2014: Hose Marija Lopes (sitroen C-elize); Sebastijan Leb (sitroen C-elize)
2013: Mihel Nikjer (ševrolet kruz); Pepe Oriola (seat leon)
2012: Alan Menu (ševrolet kruz); Ivan Miler (ševrolet kruz)
2010: Gabrijele Tarkvini (seat leon); Endi Priol (BMW 320)
2009: Rob Haf (ševrolet kruz); Nikola Larini (ševrolet kruz)

Rob Haf je više puta u karijeri dokazao da mu ulične staze leže (bolji dokaz od Makaua nije potreban), a u Maroku želi da nadoknadi bodove koje je zbog kazne izgubio u Mađarskoj. “Staza je nova i neisprobana, počinjemo od nule”, analizira Englez, osvajač prve trke u Marakešu 2009. “Koliko god gledaoci nisu voleli staru stazu, ona je nagrađivala hrabrost vozača, ali je umela i da je kazni. Nova konfiguracija deluje sasvim drugačije, kraća je, uža i vijugavija, sa više tehničkih i zanimljivih krivina, ali će osnove ipak biti tu. Simulator je bio koristan za upoznavanje, ali ću pravi osećaj steći tek kada je prođem na biciklu.”

2016-wtcc-hungaroring-hunga“Na početku nećemo smeti da budemo preagresivni, moramo da se klonimo zidova, a posle se sve svodi na to koliko ste voljni da rizikujete u kvalifikacijama. Krug nije dugačak, biće teško steći neku osetniju prednost, a ivičnjaci će predstavljati izazov. Biće i prilično vruće, što će igrati značajnu ulogu, jer naši automobili ne vole oštre krivine na abrazivnoj podlozi i to usred leta. Ipak, mesto može da odgovara mom “siviku tajp-R, koji ima dobru trakciju i stabilan je na kočenju. Treba mi dobar vikend, a on se sastoji od pobede i još jedne pobede!”, poručio je WTCC šampion iz 2012.

U TC1 epohi, Sitroen je nesavladiv na ulicama Marakeša, Pečito Lopes je u tom periodu dva puta slavio u Maroku, a ove sezone je nepobediv kada su u pitanju glavne trke vikenda. “O stazi ne znam mnogo, ali to više nije tradicionalna brza pista sa brzim šikanama, na kojoj se preko ivičnjaka vozilo brzo. Sada je sporija i kraća. Na uličnoj stazi je uvek teško, temperature će biti visoke, ali nadamo se da ćemo se opet pokazati u moćnom izdanju i pokušaćemo da budemo na čelu, kao i prethodnih godina. Međutim, sada je priča drugačija, mučimo se sa 80 kilograma kompenzacione težine i mnogo nam je teže da se borimo s konkurencijom”, podseća Argentinac.

26610808885_f2ec2eb527_zI Ladin as Gabrijele Tarkvini upisao se u pobednike u Marakešu, još kao vozač privatnog “seata”. “Od stare staze su preostale neke sekcije, ali je sve ostalo novo: nov je asfalt, novi su ivičnjaci, pa će i pristup morati da bude nov”, kaže WTCC veteran. “Ja sam vozač stare generacije, umesto da koristim simulator da bih naučio stazu, radije činim isto kao i pre 10 ili 20 godina i hodam pistom kako bih upoznao njene krivine, ivičnjake i prianjanje. Vrućina me ne brine – za razliku od mladih vozača, moje staro telo je već dovoljno iskuvano! Takođe, u “ladi” izgleda da je malo hladnije nego u “hondi” koju sam ranije vozio. U kacigi imamo dobar sistem za rashlađivanje glave, zato nisam zabrinut.”

Sada već dvostruki osvajač trka u Svetskom turing šampionatu (Šangaj u oktobru 2014, Hungaroring u aprilu 2016), Mehdi Benani dolazi kući kao treći u generalnom i na krilima apsolutne pobede u uvodnoj trci u Budimpešti.

“Sjajno je trkati se kod kuće. Sećam se kada sam se trkao u Formuli 3000 i Svetskoj Reno seriji i kada sam bio nesrećan što u Maroku nismo imali stazu, ali sada sam zadovoljan. U Marakešu uvek imam veliku podršku za svoje nastupe i, iako dajem sve od sebe u svakoj trci, kod kuće uvek pokušavate malo, malo više jer vam tu snagu daju gledaoci. To je magično.”

WTCC_Medhi_Bennani_celebratVozač iz Feza konstatuje da je nova konfiguracija staze tehnički mnogo zahtevnija od prethodne: “Izgleda da će vozačima biti teže da budu brzi, jer ima više krivina, manje pravaca i mnogo kočenja, što znači da će biti mnogo preticanja. Najteža sekcija biće krivine 4 i 5, jer je potreban dobar izlaz za što veću brzinu u krivini 6 i na sledećem pravcu.” Domaći pilot posebno ističe takve komplekse, odnosno mesta koja je važno proći što bolje zbog pravaca koji dolaze za njima.

“Šta god da se desi, uzbudljivo mi je što ću voziti na ovoj stazi, jer je svima nova. Niko nema već utvrđene putanje i videćete mnogo grešaka, pošto će svi vozači želeti da poruče da su najbolji, da su najbrži na stazi na kojoj niko nema prethodnog iskustva.”

“Bio bih najbolji vozač na svetu kada bih gledajući u mapu mogao da kažem koji će set-ap bit najbolji, ali staza mi deluje kao Hungaroring ili Motegi. Biće potrebno mnogo trakcije, zbog toga će se voziti sa točkovima pod manjim nagibom, kako bi se što bolje iskoristila snaga. Nema mnogo brzih krivina, biće potreban mekši set-ap nego što je, recimo, bio u Slovačkoj. Rekao bih da će to biti mešavina podešavanja kakva koristimo u Mađarskoj i Japanu.”

Benani ukazuje na krivine 4 i 7 kao glavne zone za preticanja, uz mogućnost da se obilaženja dese i na 10. i 11. zavoju. Takođe, on skreće pažnju na krivinu 1, sada mnogo bržu i na mogućnost da se kroz nju prolazi različitim putanjama.

WTCC_Mehdi_Bennani_action_iNajavu četvrte WTCC runde 2016. završavamo “servisnim” informacijama. Na timskom sprintu u subotu po podne ponovo ćemo kod sva tri u MAC3 zastupljena proizvođača videti iste vozače u akciji – Sitroen možda tokom sezone ubaci u igru i nekog drugog pilota tima SLR, ali je od uvođenja MAC3 formata bilo jasno da će u Maroku jedan od “C-elizea” u ovoj fazi vikenda svakako biti Benanijev.

Od “zamenskih trkača” u Maroku na delu ponovo gledamo Džejmsa Tompsona, koji će, kao u Slovačkoj, u “ševi kruzu” Minih motorsporta odmeniti relikrosom okupranog Renea Miniha.

U aktuelnoj WTCC sezoni pobeđivali su Lopes (tri puta), Haf, Monteiro i Benan (po jednom). Pol pozicije sticali su samo trkači Sitroena, Lopes u Francuskoj i Mađarskoj, Miler u Slovačkoj. Pečito je upisao i tri najbrža trkačka kruga, Haf dva, Miler jedan. Argentinac se najduže zadržao u vođstvu (39 krugova), na toj listi sledi ga Benani sa 22, Haf je vodio Katsburg 7, a Monteiro 3 kruga.

U maju se prosečne temperature u Marakešu kreću od 15°C do 29°C.

WTCC_Race_of_Morocco_2015_0WTCC satnica u Marakešu (sva vremena CET)
petak, 6. maj:
13:30 – 14:00 (30′) test

subota, 7. maj
10:00 – 10:30 (30′) trening 1
12:30 – 13:00 (30′) trening 2
16:00 – kvalifikacije (Q1:30′ + Q2:15′ + Q3)
17:30 – MAC3

nedelja, 8. maj
13:15 – uvodna trka – 21 krug
18:15 – glavna trka – 22 kruga