WTCC test: Najbrži Haf, pa Lopes i Mihelis

WTCC program na marokanskoj stazi Mulaj El Hasan otvoren je polučasovnim testom, na kojem su najbolja vremena bila rezervisana za vozače Honde i Sitroena, a konačno najbrži krug izvezao je Rob Haf u “siviku” (1:22,451).

Englez je za dve desetinke nadmašio Sitroenovog asa, dvostrukog i aktuelnog šampiona Pečita Lopesa.

Treći rezultat postavio je još jedan pulen Honde, Norbert Mihelis (+0.227), četvrto vreme zabeležio je njegov kolega Tijago Monteiro (+0.599), a peta pozicija pripala je drugom fabričkom vozaču Sitroena Ivanu Mileru (+1.097).

Gabrijele Tarkvini bio je najbrži pilot Lade, sa ukupno šestim rezultatom sesije (+1.467), a u stopu ga je ispratio timski kolega Niki Katsburg, samo 28 hiljaditih sporiji od Italijana.

WTCC_Mehdi_Bennani_action_iNa testu najuspešniji privatnici bili su domaći vozač Mehdi Benani, osmi apsolutno, i Džejms Tompson, na svom drugom ovosezonskom gostovanju u “ševroletu” Minih motorsporta rangiran kao deveti, ujedno i najbrži pilot “kruza.

Plasman prve destorice zaokružio je Igo Valente u trećoj “ladi vesti”, krugom 0,009 sekundi slabijim od Tompsonovog.

Dalje od pozicija 11. i 12. nisu mogle nekadašnje kolege Tom Čilton i Tom Koronel.

Koliko god prva sesija vikenda (ne) bila merodavna, oba vozača “volvoa S60” okončala su je van top 10 – Bjerk na 13, a Ekblom na 14. mestu.

Na repu poretka nema iznenađenja: finalne tri pozicije su zauzeli Filipi, Demustije i Fica.

Kao što se moglo očekivati, WTCC vozači bili su vrlo vredni u skupljanju kilometraže na novoj konfiguraciji piste u Maroku. Najmanje krugova prešao je Lopes (13) čovek koji obično dominira na pistama koje prvi put vidi, a najviše Monteiro (18).

WTCC_MOR_test