Borković: Cilj ostaju poeni

Na znamenitom Spa Frankoršampu Dušan Borković je izborio svoju prvu pol poziciju u TCR Internacionalnoj seriji, takođe i svoju prvu otkako se trka na svetskoj pozornici.

Premda je srpski vozač već startovao iz prvog reda u Bahreinu, prikazano u Belgiji predstavlja novi iskorak u njegovoj globalnoj kampanji. Borković svoje aktuelno izdanje dovodi u kontekst sa razočaravajućom rundom na Eštorilu: “Pol pozicija na Spa Frankoršampu je sjajna, to je nagrada celom timu posle teškog vikenda u Portugalu. Auto kojim sam ovde došao do pol pozicije isti je onaj koji je doživeo udes u Eštorilu, onda možete da zamislite kakav je posao tim uradio.”

“Danas je sve funkcionisalo kako valja, auto, gume, strategija… Pokušao sam da ostanem smiren i usredsređen kada mi je izbrisan jedan od brzih Q1 krugova. Videćemo kako će stvari teći dalje, ali moj glavni cilj ostaje da osvojim mnogo bodova”, kazao je Borković uoči trke 1.

Pepe Oriola vodio je borbu s Borkovićem i u Q1 i u Q2 rundi, u kojoj mu je do pol pozicije falilo četvrt sekunde. Svoj rezultat Španac je ocenio kao dobar i ispričao je gde je gubio presudno vreme: “U poređenju sa direktnim rivalima, izgubio sam dve desetinke u prvom sektoru, možda su oni uspeli da ulove bolju zavetrinu. U preostala dva sektora, auto je bio savršen. Prilično sam samouveren uoči nastavka vikenda, cilj mi je da osvojim poene i izgubim kilograme balasta”, izneo je Španac svoje protivrečne ambicije.

2016-2016-Spa-Qualifying---Aku Pelinen startovaće treći u trci 1. Po sebi vredan rezultat dodatno dobija na značaju da kada se uzme u obzir da je Finac jedini vozač “sivika” koji je ušao u Q2, što nije uspelo njegovim kolegama Glisonu i Morbideliju. “Kvalifikacije su bile teške, morao sam da se borim i da dajem 110% sebe. Promene u set-apu koje smo posle treninga izveli na mom automobilu izgleda da su upalile, ali uopšte uzev, naše “honde” se ovog vikenda muče”, rezimirao je trkač Vestkoust rejsinga.

Na debi nastupu “pežoa 308” u TCR Internacionalnoj seriji Džimi Klere dovezao je ovaj automobil do 11. startne pozicije (posle sudijskih odluka pretvorene u 12, s koje će krenuti i u prvu i u drugu trku vikenda). Gostujući pilot SLR tima opisao je svoje prvo TCR kvalifikaciono iskustvo: “Sjajno je što sam ušao u Q2, uprkos deficitu u snazi. Spa je svakako staza na kojoj je taj manjak još istaknutiji, ali je staza zahtevna i za šasiju, pa je jako lepo što smo uspeli da dokažemo njene kvalitete i ukupnu pouzdanost “pežoa” baš na ovom mestu. Nastavljamo da napredujemo i to je dobro. Dopada mi se TCR iskustvo i voleo bih da ga ponovim u budućnosti”.

2016-2016-Spa-Qualifying---Desetominutna i odlučujuća Q2 runda ne ostavlja mnogo prilike za brze krugove, a kada neki od njih bude anuliran zbog prekoračenja granica staze, onda je šansi još i manje. U to se, između ostalih, na sopstvenom primeru uverio Mato Homola, kome je brisan krug vredan četvrte startne pozicije i koji je zbog toga morao u novi, neplanirani napad na štopericu. “Dobro sam počeo poslednji krug, ali su mi preko radija saopštili da mi je prethodni izbrisan i da moram da izvezem još jedan. Ta komunikacija me je malo poremetila, donekle sam izgubio koncentraciju i napravio sam tri greške u sektoru 2, to me je koštalo nekoliko desetinki. Taj krug bio je dovoljno dobar za sedmo mesto, ali su i Verneu brisana vremena zbog prelaska granice staze, pa ću ja startovati šesti”, ispričao je Slovak.

Verne ipak neće startovati 12, već 9. jer su sudije utvrdile da je samo jednom (a ne više puta) prekoračio granicu staze, pa mu je priznat drugi najbrži krug. To je ispremeštalo poredak za inverzni start trke 2 i na pol poziciji za sutrašnji nastup naći će se finski debitant Anti Buri u “folksvagenu”.