Alan Menu gostuje u argentinskom Super TC2000 prvenstvu

Alan Menu, WTCC viceprvak 2012. godine, biće jedan od gostujućih vozača na 200 kilometara Buenos Airesa, trci argentinskog Super TC2000 šampionata koja se ovog vikenda vozi na autodromu Huan i Oskar Galves. Švajcarac će nastupiti u tandemu sa Frankom Vivijanom, stalnim pilotom Ševrolet YPF tima.

Od neargentinskih trkača, Menu ima najviše startova na 200 kilometara Buenos Airesa:  učestvovao je na sedam od osam dosadašnjih takmičenja, svaki put za volanom „ševroleta“. U tri navrata završio je treći (2004, 2005. i 2008), a 2006. godine, u tandemu sa Matijasom Rosijem stigao je do pobede.

Enduro trka u glavnom gradu Argentine bila je na programu TC2000 šampionata od 2004. do 2011. godine, a u 2014. prvi put se nalazi u kalendaru Super TC200 serije.
DSC_40052 DSC_4087
Pedesetogodišnji Švajcarac, koga često nazivaju i najboljim vozačem superturing ere, u svojoj prebogatoj karijeri dva puta je osvajao Britanski šampionat turing automobila, a gotovo da ne postoji važnija kontinentalna ili globalna turing serija u kojoj nije nastupao.

Spisak uključuje Italijansko superturing prvenstvo, DTM, Australijski V8, naravno i gostovanja u Argentini. Od 2005. do 2012. Menu je bio fabrički pilot Ševroleta u Svetskom prvenstvu, a ove sezone ponovo se takmiči na Ostrvu, i to za volanom „folksvagen pasata“.

menu2„Mnogo volim Argentinu, njen narod, običaje, hranu. Naravno, i trkanje, jer je konkurencija izuzetno snažna. Argentina je prelepa zemlja, koja me je očarala i nebrojeno mnogo puta iznenadila. Zadovoljstvo mi je da dođem, to radim od 2004. godine,“ izjavio je Menu prilikom posete autodromu u Huan i Oskar Galves.

„Ovoj trci ne privlači me nijedan faktor posebno, već zbir svega onog što se u vezi sa njom događa. Tribine autodroma su pune, ljudi su emotivni i sjajno se zabavljaju. Sa sportske strane, mislim da je 200 kilometara Buenos Airesa najzanimljivija zbog promena vozača. Trkaču nije lako da s nekim deli automobil i zato je to izazov.“

2014_STC2000_03_SAB-7843Vožnja za fabričku ekipu Ševrolet YPF ponovo spaja Menua i „brend sa leptir mašnom“. „Uvek je ponos trkati se za Ševrolet. U sjajnim sam odnosima sa ljudima iz argentinskog Dženeral motorsa i nikad ne oklevam da se odazovem njihovom pozivu,“ objašnjava Švajcarac.

U vozačkom poretku Super TC2000 serije na vodećoj poziciji nalazi se vozač „ševroleta“, Norberto Fontana, što za Menua predstavlja znak da će i njegov „kruz“ sa 2,7-litarskim RPE V8 motorom biti konkurentan. „Pratim STC2000 rezultate na internetu i veoma me raduje što Ševroletu ove godine ide tako dobro i što je moj kolega Franko pobedio u Rosariju. Znam da na trku u Buenos Aires idemo da bismo se borili,“ poručuje Menu.