Lada najavljuje „vestu WTCC“

Koncept verzija novog Ladinog WTCC oružja, auto zasnovan na dolazećem modelu „lada vesta“, biće prikazan na Moskovskom međunarodnom salonu automobila, koji se održava od 27. avgusta do 7. septembra.

Putnički model „lada vesta“ predstavlja novu limuzinu B segmenta i na tržištu će zameniti „ladu prioru“. Proizvodnja treba da počne u septembru 2015. godine.

Avtovaz se nalazi u fazi pripreme velikoserijske proizvodnje novog automobila i otpočeo je sa izradom prvih „vesta“ prototipova, zasnovanih na Ladinoj B platformi. „Vesta“ je otelotvorenje novog dizajenerskog pravca Lade, nagoveštenog konceptom „lada x-rej“ prikazanim na Moskovskom salonu 2012.

Inženjeri ruskog proizvođača automobila veruju da su veličina i dimenzine „veste“ idealni kako bi se na njenoj osnovi izradila konkurentna WTCC trkačka sprava, čiji je razvoj već u toku.

„Trkanje je pravi put za Ladu,“ kazao je Bo Anderson, predsednik Avtovaza. „Imamo mnogo navijača i ljudi koji podržavaju ovaj program, dakle, učešće kompanije u auto-sportu jeste važno i treba da počnemo da pobeđujemo. Posetioci Moskovskog salona imaće priliku da vide novi „lada vesta“ trkački auto projektovan za takmičenje u Svetskom prvenstvu turing automobila.“