Marčelo Loti: „Ovo će biti TC3 serija“

Detaljne informacije o TC3 internacionalnoj turing seriji, čija takmičenja treba da počnu 2015. godine, očigledno ćemo dobijati na kašičicu. Novi šampionat najavljen je početkom jula, a sada je Marčelo Loti, za koga se ispravno verovalo da je uključen u ceo poduhvat – ili da sam stoji iza njega – odlučio da kaže nešto više o svom novom globalnom projektu.

Definitivno najuzbudljivije novo otkriće u vezi sa TC3 serijom tiče se broja ekipa i modela automobila koji bi u njoj mogli da se takmiče, jasno, ukoliko bude postojao interes proizvođača ili tjunera. Automobili koje Loti pominje kao potencijalne trkačke sprave logičan su, a zasad većinom neiskorišćeni kao trkački izbor. Ko će odreagovati na praktično otvoreni poziv?

Koja je zamisao u osnovi TC3 međunarodne serije?
– Ovaj novi koncept nastao je kao direktan rezultat situacija u kojima se nalaze različiti nacionalni turing šampionati. Postoji velika potražnja za konkurentnim automobilima koji bi se mogli nabaviti i s njima se trkati po razumnoj ceni.

SEATLeonEurocup
O kojim automobilima je reč?

– Već postoji jedan auto koji ispunjava sve pomenute kriterijume: monomarka trofej „seat leon“. Već je dokazao da je savršen klijentski trkački auto, čitavom nizu mladih vozača omogućio je uspešne karijere u nacionalnim i regionalnim prvenstvima, čak i u Svetskom šampionatu.

Brojni proizvođači imaju modele koji bi potencijalno mogli učestvovati u TC3. Pomenuću samo neke od njih: „alfa romeo đulijeta kvadrifoljo verde“,  „ford fokus RS“, „honda sivik tajp R“, „mercedes CLA 45 AMG“, „opel astra OPC“ i „folksvagen golf GTi“. Svi ti modeli su po samoj svojoj prirodi podesni da zadovolje postojeću potrebu.

140304_Giulietta_01Šta su ciljevi TC3 serije?
– Najveći cilj TC3 šampionata biće da ojača turing trkanje kao kategoriju, tako što će kao globalni trkački proizvod ponovo stvoriti osnovu za „turing piramidu“. Tehnička pravila zamišljena su tako da omoguće blisko, uzbudljivo trkanje, a pravilnik će dodatno biti iznivelisan sistemom balansa performansi.

Posledično, mislim da će proizvođači i tjuneri moći da ojačaju i prošire pul svojih trkačkih klijenata, a timovi i vozači dobiće priliku da odrastaju i stiču iskustvo u trkama turing automobila.

Koje još detalje o TC3 internacionalnoj seriji 2015. možete otkriti?
– TC3 internacionalna serija dodeljivaće jednu vozačku i jednu timsku titulu, dok će broj učesnika biti ograničen na osam timova, kako bismo postigli maksimalnih 24 automobila. Dalje detalje otkrićemo u dogledno vreme.