Argentina, trening 2: Sitroenu 1-2-3

Vozači Sitroen rejsinga zauzeli su prvo, drugo i treće mesto na drugom treningu voženom na stazi Terme Rio Ondo u Argentini.

Najbrži je, kao i na treningu 1 bio Hose Marija Lopes, drugo vreme zabeležio je Ma Ćinghua, dok je na poziciji 3. završio Ivan Miler, koji je po završetku sesije izjavio da je radio na balansu automobila i da nije jurio vreme kruga. I Argentinac i Kinez svoje najbolje krugove postigli su pred sam kraj sesije, da bi Pečito u poslednjem pokušaju dodatno povećao razliku na otprilike četvrtinu sekunde.

Prvi pratilac „C-elizea“ je, kao i jutros, bio Tijago Monteiro. Zaostatak četvrtoplasiranog Portugalca za Lopesom ostao je u zoni 4,5 desetinke.

_F1_3529Poziciju pet je u finišu treninga zauzeo Rob Haf. Njemu, međutim nije sve išlo idealno: zakomplikovao je sebi život jednom piruetom pored staze i posle toga se vratio u boks da mu mehaničari očiste prednji deo automobila. Englez je kasnije objasnio da je samo ispitivao granice mogućnosti „veste WTCC“, pošto u predsezoni ekipa nije dovoljno testirala.

Najbrži vozač „ševija“ bio je sedmoplasirani Stefano D’Aste, a još dva „kruza“ našla su se u prvih 10 – Filipijev i Valenteov.

I drugi trening bio je prekidan, a razlog je bio udes Iga Valentea. Desetak minuta pre kraja sesije, Francuz je na kočenju produžio pravo i sleteo sa staze. Auto je preleteo preko pošljunčane zone i zaustavio se kraj ograde, dok je motorni prostor već bio u plamenu. Prednji deo automobila je dugo goreo i šteta je verovatno velika. Kamposov vozač je u trenutku udesa imao obećavajuće 6. vreme i bio je najbolje rangirani vozač „kruza“.

_F2_3754
Igo je opisao svoj incident: „Uzrok su bile kočnice. Čim sam zakočio na prvoj krivini, auto se oteo, nije uopšte kočio. U šljunku sam pokušao da skrenem, da ne udarim prednjim delom u ogradu, i u tome sam uspeo – na kraju je bio bočni udarac. Stvari ne deluju naročito dobro. Ne verujem da će auto biti spreman za sutra, motor je goreo, ali znam kako mi je Kampos prošle godine osposobio auto na Salcburgringu. Zato – nikad ne reci nikad“, rekao je Valente, požalivši se na lake bolove u vratu i leđima.

Dušan Borković, vidno namučen neodgovarajućom pozicijom u kokpitu svog „sivika“, završio je trening 2 na poslednjem, osamnaestom mestu. Za to postoji tehički razlog – iz tabora srpskog trkača javljaju da je na automobilu pukao prednji stabilizator (anti-roll bar) i njega će Protim rejsing do kvalifikacija zameniti.

Prva kvalifikaciona sesija sezone 2015. vozi se u 19 sati po našem vremenu.

Copy of FP2

(uskoro opširnije)

1 Comment

  1. А што је код Дуце Борковића постављена застава СФР Југославије , а не Србије !

Comments are closed.