Aston Martin spasava DTM?

Photo: Nick Dungan / Drew Gibson photography

DTM-šef Gerhard Berger na Norisringu se pohvalio zaokruženim pravilnikom Klase 1, koji je objavio zajedno sa direktorom partnerske japanske Super GT serije i nazvao ga kamenom-međašem u saradnji dva šampionata.

To za iduću DTM sezonu konkretno znači nove četvorocilindarske dvolitarske turbo motore, snagu povećanu na 620 KS, standardizaciju brojnih komponenti i još manji uticaj aerodinamike.

Međutim, kako nam je Berger još u Mađarskoj ispričao, čak ni saradnja sa Japancima ne spasava DTM, čiji je osnovni problem nedostatak trećeg proizvođača.

Dve zajedničke DTM/Super GT trke planirane su već za 2019, ali ni ne razmatra se mogućnost da bi Honda, Leksus ili Nisan doveli svoje automobile u Evropu i učinili ih DTM takmičarima.

Zato pitanje trećeg proizvođača ostaje otvoreno. Koliko još dugo? Prema informacijama koje poseduje nemački portal Spidvik (Speedweek.com), Berger će uskoro moći da objavi ime naslednika Mercedesa u premijum turing seriji, a to treba da je Aston Martin, koji bi se karavanu priključio 2020. godine. Engleski brend bio bi taj neophodni treći proizvođač i, samim tim, DTM spasilac, jer bi osigurao budućnost serije.

Isti izvor predviđa mogućnost da ova pretpostavka bude ozvaničena već sredinom jula, kada DTM stiže na Zandvort.

Odmah se pojavila spekulacija da bi Englezi svoju DTM kampanju izvodili uz Red bul sponzorstvo, jer sa austrijskim proizvođačem energetskih napitaka već sarađuju u Formuli 1.

Međutim, redosled poteza deluje pomalo komplikovano. Navodno, Aston Martin je već u Nirnbergu bio voljan da objavi dobru vest, ali čeka da Audi i BMW potvrde svoju posvećenost seriji. S tih strana zvanično još nije stiglo ništa, pa su se i Englezi uzdržali.

Kako se takođe doznaje, rok za reakciju iz Ingolštata i Minhena ne postoji, a oba nemačka proizvođača potvrdiće DTM učešće tek kada im bude nedvosmisleno potvrđeno da serija ima trećeg proizvođača za 2020. I jedni i drugi traže jasnu situaciju kako bi mogli da počnu sa izradom novih automobila, naručivanjem delova i svim pratećim procesima.

Podsećamo da su i Audi i BMW spremni da premoste samo jednu godinu u kojoj bi DTM bio dvomeč ovih marki i da za nastavak takmičenja imperativno zahtevaju i trećeg konkurenta.