Audi sport imenovao 18 vozača TT kupa

Audi sport objavio je imena osamnaestoro trkača sa stalnim mestima u inauguralnoj sezoni Audi sport TT kupa.

Posle višeetapnog procesa odabira, odluku o tome ko će se od 165 prijavljenih naći u novorođenoj seriji doneo je tročlani žiri u kojem su bili mentor vozača ovog takmičenja Markus Vinkelhok, pobednik Le Mana Marko Verner i bivši relista Zep Hajder.

Na startnoj listi biće zastupljeni tri kontinenta (Evropa, Severna Amerika, Azija) i trinaest nacija, najviše vozača – njih troje – dolazi iz Nemačke, a među odabranih 18 nalaze se tri dame.

Trkački profili Audijevih novih pulena su srazmerno raznovrsni: među njima ima doskorašnjih kartingaša i vozača nižerazrednih formula kategorija, poput Švajcarca Levina Amvega iz Evrokup Formule Reno 2.0, ali i onih koji su određenu afirmaciju stekli nastupajući u različitim Folksvagenovim međunarodnim, nacionalnim ili regionalnim serijama, kakve su VW Kastrol i VW široko R-kup. Na spisku pronalazimo i Turčina Kana Endera, koji se 2014. takmičio u TC2 klasi Evropskog kupa turing automobila.

_LF14107 vw-20140628-2874Najstariji od stalnih učesnika ima 25 godina, najmlađi 16, a prosečna starost iznosi 20 godina, što je, ističu u Audi sportu, slika ambicije kuće iz Ingolštata da omogući mladim talentima da uđu u njen sportski svet.

Organizator Kupa još bolje će upoznati svoje trkače u trening centru u Bavarskoj i tokom početnih testiranja na stazi Katalunja, prvih dana marta.

Tokom 2015, po dve trke Audi sport TT kupa biće vožene na šest DTM rundi u Nemačkoj i Austriji. Uz osamnaestoro stalnih vozača, na njima će u rotaciji nastupati i po šestoro gostujućih, a njih će za svaku priliku imenovati organizator, „kvatro GmbH“, koji centralno priprema i podešava sve takmičarske automobile.