Loti: TCR je osnova nove svetske turing scene

Barselona i Katalunja ovih dana su centar TCR sveta, nove turing kategorije koju je pokrenuo Marčelo Loti.

Tu se bivši menadžer Svetskog prvenstva turing automobila sastaje sa promoterima koji žele da u svojim zemljama ili regionima pokrenu šampionate po TCR tehničkim pravilima. Loti će se u četvrtak na istom mestu susresti i sa predstavnicima proizvođača zainteresovanih da homologiraju automobil za kategoriju koja može postati zanimljivo tržište na globalnom nivou.

U razgovoru sa izveštačem portala Omnicorse Marčelo Loti je izneo jasne ideje: turing trkanju je potrebno resetovanje i njegova nova serija, kao prepoznatljiv proizvod po pristupačnoj ceni, treba da pruži osnovu za preuređenje. Italijan je otkrio kako se ulazi u TCR svet i saopštio ko je za njega već (bukvalno) kupio ulaznicu. I nije iznenađenje: Kampos rejsing i Zenge motorsport nalaze se među učesnicima.

568LeonEurocup06CatalunyaPriča promotera iz Modene počinje rastankom sa šampionatom koji je iz evropskog pretvorio u svetski, a zatim iz njega odstupio (ili je na to bio prinuđen).

– Pošto sam otišao iz WTCC-a, imao sam godinu dana za razmišljanje i osvrnuo sam se oko sebe: primetio sam da na svim stranama sveta postoje „seat leon kup“ automobili, u Italiji, u Rusiji, u Emiratima… I shvatio sam da možda tržište želi takav tip automobila: performantan, zabavan, ali uz troškove s kojima može da se živi.

Dakle, TCR nije „ulaznica“ za WTCC?
– Ne, apsolutno ne.

tcr2Koji je njegov cilj?
– Jednostavno je. Zamislili smo da razgovaramo i sa Seatom i sa drugim konstruktorima, da vidimo da li im je zanimljiva ideja da ekipama ponude svoje usluge u domenu turing automobila. Neki od proizvođača su odmah razumeli poruku. Pojedini su odgovorili da su spremni da sami konstruišu auto, dok su drugi pre bili za to da ovlaste tjunera da izvede automobil po TCR tehničkom pravilniku.

Da biste stvorili TCR koji će biti prihvaćen u brojnim nacionalnim šampionatima, odlučili ste da organizujete internacionalnu seriju. Ima li smisla početi s vrha da bi se stiglo do osnove?
– Kod nacionalnih i regionalnih promotera raspitali smo se šta misle o TCR pravilima i čim smo ih u julu 2014. pustili u opticaj, dočekalo nas je interesovanje mnogih zemalja da prihvate TCR seriju. Da bismo lansirali naš proizvod, prikazali automobile, pokazali da balans performansi funkcioniše, rešili smo da stvorimo međunarodnu seriju, koja bi služila kao perjanica cele kategorije. Svakako, pošto imamo mnogo iskustva na internacionalnoj sceni, pokušaćemo da uspostavimo najbolji mogući šampionat: namera nam je da postavimo scenu koja će prikazati dobru predstavu svakom ko dođe da je vidi.

Photo_news_017_2f564ccb41580181327235b8ff86d667TCR neće biti šampionat koji počiva na proizvođačima i fabričkim timovima, već na ekipama koje će možda uživati podršku konstruktora?
– Sve se vrti oko timova. Proizvođač vidi TCR kao priliku da ponudi uslugu svojim sportskim klijentima. Postojaće timski trofej, ali ne i onaj za proizvođača. Osmišljen je tehnički pravilnik, takav koji predviđa pristupačne cene: auto će biti dostupan i spreman za trkanje po ceni koja će varirati između 75 i 90 hiljada evra.

Nabavna cena deluje konkurentno…
– Naravno, niska cena kupovine automobila, ali ponajviše izuzetno niski operativni troškovi. Ako nema udesa, oni bi mogli da se svedu samo na pranje automobila. Serijski motor sa klasičnim karterom moći će da pređe do 40 hiljada kilometara bez revizije. Najveći trošak – ako isključimo štete – biće onaj za gume i kočnice.

Ideja je, dakle, da se timovi i proizvođači približe turing trkanju?
– Da, mnogim zemljama, čak zemljama značajnim sa stanovišta automobilizma, nedostaju turing šampionati dostojni tog imena. A tim koji sa vozačem nastupa u odgovarajućoj TCR nacionalnoj seriji može da odluči da se kasnije uzdigne na međunarodni nivo po razumnoj ceni.

vw_cc_preseason_tests_slovakia_ring_2_3_apr_2014_029Samo da dam primer: ako bi proizvođač poput Folksvagena, rešio da prestane sa WRC-om  pošto je dominirao u kategoriji, može da reši da učestvuje u nekom drugom FIA šampionatu, jer je već blizak turing trkanju u TCR verziji, i tu bi mu za prelazak bilo dovoljno samo preuređenje automobila. Sve u svemu, TCR će postati osnovna kategorija u kojoj će se stvarati timovi i odgajati vozači zainteresovani za turing.

Koji su proizvođači zainteresovani za TCR?
– Prva godina biće prelazna jer će neke marke ući u šampionat tek od maja, pošto pre toga neće imati spreman automobil. Žao mi je zbog toga, jer se prve dve trke naše serije 2015. voze zajedno sa trkama Formule 1, ali svakako nećemo startovati sa manje od 20 automobila, a broj će tokom sezone rasti. Danas možemo da računamo na Seat, Hondu, VW, Ford i Opel. Opel će u naše trke poslati sadašnju „astru OPC“ u verziji za VLN seriju, pošto čeka da se krajem godine pojavi novi model kuće sa četvora vrata, koji će biti pripremljen za sportske klijente te marke.

Ima li smisla da odmah 2015. startuju i nacionalni TCR šampionati, pošto su mnogi proizvođači očigledno kasne?
– Ovih dana ćemo o tome razgovarati sa promoterima pojedinačnih šampionata. Idealno bi bilo da u ovoj godini krenemo sa promotivnim kategorijama, s ciljem da pravi šampionati počnu 2016. Italija, Beneluks, Portugal, Sjedinjene Države i regionalna Azijska serija biće spremne za start, a priključiće se i Rusi.

vln-2014-08-02-045Kakav će biti nivo timova?
– Izuzetno dobar. Svaki tim treba da kupi „ulaznicu“ i ona ostaje njegova za sva vremena. Ako reši da napusti seriju, ja imam opciju da je otkupim po ceni po kojoj sam je i prodao. Moramo da držimo umeren profil: mi smo klijentska trkačka serija koja će mnogo pomoći celokupnom turing svetu.

Predviđeno je da svaki tim prijavi po tri automobila, a na aktuelnoj listi TCR internacionalne serije nalaze se: Engstler (koji će početi sa „seatom“, pa će posle preći na „VW golf“), Vest koust („honda“), Target („seat“), Oniks („ford“), Protim („ford“), Kampos („opel“) i Zenge („seat“). Ekipe koje u sezonu ulaze sa „leonima“ moći će da tokom godine promene marku automobila s kojom se takmiče.