Audi sport TT kup: Još sto dana do starta

Za tačno sto dana, u okviru prvog takmičarskog vikenda DTM sezone, na Hokenhajmringu će biti održana inauguralna trka Audi sport TT kupa. Proces odabira vozača koji će u punom godišnjem programu popuniti osamnaest slobodnih mesta u novoj trkačkoj seriji privodi se kraju.

Na raspoložive kokpite pretendovalo je 165 kandidata iz trideset zemalja. U Audiju kažu da su, zahvaljujući toj brojnosti i kvalitetu zainteresovanih za vožnju u Kupu, s lakoćom mogli da naprave startne liste na kojima bi našlo dva puta više automobila od predvđenih 24.

Audi TT cup
Pošto je interesovanje za učešće međunarodno, organizator TT kupa očekuje da će takva biti i publika koja će pratiti novu Audijevu trkačku seriju.

U završnoj fazi priprema, buduće učesnike takmičenja početkom marta očekuje četvorodnevni boravak u fitnes centru u Bavarskoj, a neposredno zatim i put u Španiju i probne vožnje na stazi Katalunja.

Paralelno s tim, u toku su testiranja i fina podešavanja „audi TT kup“ automobila od 310 KS, kao i priprema trkačkih vozila. O njima će se tokom svih šest rundi Kupa, koji u 2015. prati DTM seriju na trkama u Nemačkoj i Austriji, brinuti „kvatro GmbH“, jer se time učesnicima obezbeđuju podjednake šanse.

Audi TT cupŠest od 24 kokpita svakog trkačkog vikenda popunjavaće gostujući vozači, koje će Audi sport odabrati iz redova legendi auto-sporta, slavnih ličnosti i ljudi iz medija. Pregovori o distribuciji tih mesta već su počeli, a i za njih, tvrdi se, vlada veliko interesovanje.