Benani razočaran jer nije pobedio u apsolutnom poretku

CHILTON Tom (gbr) Citroen C Elysee team Sebastien Loeb racing portrait ambiance, BENNANI Mehdi (mar) Citroen C Elysee team Sebastien Loeb racing portrait ambiance, CORONEL Tom (ned) Chevrolet Cruze team Roal motorsport portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

Sebastijan Leb rejsing je u Slovačkoj potvrdio dobru formu sa starta sezone u Svetskom turing šampionatu. Kao i prethodni put, Mehdi Benani je u uvodnoj trci zauzeo apsolutno drugo mesto, a povrh toga je i vodio tokom njenog većeg dela.

Marokanac je još jednom odabran da kompletira Sitroenovu trojku za MAC3, a u pojedinačnoj konkurenciji postigao je još dve pobede u kategoriji, pokazavši se kao čovek koga treba nadmašiti u WTCC trofeju. Prvi od privatnih trijumfa predstavljao je istorijski uspeh alzaškog tima: bio je trostruki, pošto su iza Mehdija kroz cilj prošle njegove kolege Tom Čilton i Gregoar Demustije. U glavnoj trci, ekipa čiji su suosnivači Sebastijan Leb I Dominik Hajnc ostvarila je prvo i drugo mesto u klasi i to je izvor motivacije pred mađarsku rundu dolazećeg vikenda.

“Pomešana su mi osećanja. U isto vreme sam veoma zadovoljan što sam se pokazao dobro kao i na Pol Rikaru, sa jednim ukupnim podijumom i dvema pobede u klasi, ali sam i malo razočaran, što nisam pobedio i u generalnom plasmanu”, analizira Benani. “Moram da budem realan, mi smo privatan tim koji uspeva da uradi izvanredan posao.”

25 BENNANI Mehdi (mar) Citroen C Elysee team Sebastien Loeb racing action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo François Flamand / DPPI.

“WTCC trke nikad nisu lake, ali smo u Slovačkoj pokazali da se naš trud isplati. Bili smo hendikepirani balastom koji je bio istinska mana. Mnogo smo se namučili sa prednjim gumama i odolevao sam do pred kraj, bila su ostala još samo dva kruga. Ovo je veoma pozitivan ishod, zato što smo sakupili dosta poena i pokazali da možemo da se nosimo sa fabričkim vozačima. Sada treba da najbolje iskoristimo ovaj zamah i ostanemo stabilni i u Mađarskoj”, poručuje Marokanac.

“Veoma sam zadovoljan kako je vikend prošao”, komentariše Čilton. “Mislim da sam u kvalifikacijama bio jako malerozan – da nisam bio ometen u svom najbžem krugu, mogao sam i do pol pozicije u klasi, što znači da bih zajedno sa Mehdijem verovatno završio na podijumu u generalnom plasmanu. Šteta je za za tim i za mene, jedanaesto mesto je najgore sa koga se može startovati.”

CHILTON Tom (gbr) Citroen C Elysee team Sebastien Loeb racing portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI

“Ipak, bio sam srećan na kraju uvodne trke, jer sam bio odmah iza fabričkih vozača Sitroena, Milera i Lopesa. Posle glavne trke opet sam ušao u prvih deset i sakupio poene i u ukupnom plasmanu. Drago mi je što se bolje upoznajem sa autom i već se okrećem dolazećem vikendu u Mađarskoj, stazi koju volim i gde imam lepa iskustva, a pošto bi trebalo da budemo lakši, postoji realna nada za vrhunski rezultat”, smatra Čilton. Preciznosti radi, dodajmo i to da Sitroen neće biti lakši, ali će drugi postati teži – Englez je možda na to mislio.

“Kvalifikacije sesije su mi bile veoma teške, i dalje se mučim da izvučem maksimum iz novog seta guma“, dodao je Demustije. „U prvoj trci sam se pokazao dobro, zahvaljujući dobrom startu napredovao sam za dva mesta. Pred kraj je auto postao veoma težak za upravljanje, zbog dodatne težine, koja se pokazala kao pravi hendikep.”

11 DEMOUSTIER Gregoire (fra) Citroen C Elysee team Sebastien Loeb racing action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo François Flamand / DPPI.

“Veoma je ohrabrujuće završiti na WTCC trofej podijumu pod takvim uslovima, kao i osigurati prva tri mesta u klasi za SLR tim. Nastavljamo da učimo, napredujemo i nadam se da ćemo sa novom raspodelom težinskih opterećenja, biti u stanju da se pokažemo bolje u Budimpešti. Vozio sam na Hungaroringu nekoliko puta ranije, staza je veoma tehnički zahtevna i brza i ja je volim. Tamo se teško pretiče, zato će dobre kvalifikacije biti od ključnog značaja“, objasnio je Francuz.

Tokom vikenda u Slovačkoj, Benani je kao deveti u kvalifikacijama obezbedio sebi mesto u prvom startnom redu uvodne trke. U njoj je tokom većeg dela vodio, ali je, opterećen balastom od 80 kg konačno ipak popustio pred naletima Tijaga Monteira. Čilton je bio deveti, a Demustije trinaesti.

U glavnoj trci su Benani i Čilton dobro startovali i borili su se sa fabričkim vozilima. Marokanacu i Englezu su svojim odustajanjima posao olakšali Valente i Haf, pa su završili kao sedmi i osmi, dok je Demustije kroz cilj ponovo prošao kao 13.