Hondi 70, Ladi 50 kg viška, Sitroenu i dalje +80

12 HUFF Rob (GBR) Honda Civic team Honda racing Jas action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo François Flamand / DPPI.

Prva prava primena kompenzacionih težina u Svetskom prvenstvu turing automobila počinje na mađarskoj rundi i tom prilikom “honde” će nositi balast od 70, a “lade” od 50 kilograma.

U dosadašnjem toku sezone, težinski hendikep, i to maksimalan, od 80 kg, imali su samo “sitroeni”, kao šampionski automobili. Merenja najbržih krugova u Francuskoj i Slovačkoj pokazuju da su oni i dalje najbrži, pa im ostaje isti dodatak i u Mađarskoj će ponovo startovati sa 1.180 kg.

10 CATSBURG Nicky (ned) Lada Vesta team Lada Sport Rosneft action during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Slovakia at Slovakia Ring, from April 15 to 17 2016 - Photo François Flamand / DPPI.

Honda je na prve dve runde vozila bez balasta (na 1.100 kg) i u takvoj konfiguraciji srezala je zaostatak na svega desetinku po krugu. Napor se rezultatski isplatio, ali je sada počašćen glomaznim balastom od 70 kilograma. Dosadašnja razlika između “sitroena” i “sivika” od 80 kg pretvorena je u samo 10 kg i od Budimpešte će se gledati mnogo realnija slika o pravim mogućnostima automobila.

Hendikep je zaradila i Lada: “veste” su zaostatak svele na 0,3 sekunde za “C-elizeom” i na trećoj WTCC rundi dobijaju balast od 50 kilograma.

U ovoj raspodeli dobro je prošao Volvo: njegov S60 WTCC sporiji je 9 desetinki od referentnog modela, pa na Hungaroringu neće biti opterećen kompenzacionom težinom.

Po prikazanom tempu, “ševi RML kruz” kaska 1,2 sekunde za “sitroenom”, stoga i njegovi vozači u Mađarskoj nastupaju bez balasta, na propisima definisanom minimumu od 1.100 kg.

WTCC_Race_of_Hungary_compensation_weights