Loris Hezemans se vraća u TCR

Startna lista TCR Internacionalne serije za drugu ovogodišnju rundu na Eštorilu biće bogatija za novi tim i dva u seriji već viđana takmičara.

Katalonski tim Baporo motorsport, specijalizovan za trkanje u “seatima”, stupa u novi globalni turing šampionat sa dva “leona”, koje će voziti tinejdžeri Loris Hezemans i Francisko Mora.

Osamnaestogodišnji Hezemans prošle godine je startovao u TCR Internacionalnoj seriji za tim Target na rundama u Singapuru i Tajlandu. Osvajao je poene u sve četiri izvezene trke, a najbolji plasman mu je drugo mesto na Buriramu, utoliko vrednije jer je Holanđanin za sobom ostavio Pepea Oriolu iz rivalskog Kraft-Bambua.

Sin bivšeg superuspešnog turing i GT trkača Tojnea Hezemansa, osvajača Evropskih turing šampionata 1970. i 1973. i brojnih trka izdržljivosti u toj epohi, voziće “leon” iz 2015. godine. Auto je ugradnjom sekvencijalnog menjača unapređen na ovogodišnje standarde.

10.05.2015 - Race 1, Francisco Mora (POR), Seat Leon, Veloso Motorsport

“Plan nam je da ostanemo u TCR Internacionalnoj seriji do kraja sezone. Drago mi je što ću ponovo biti u automobilu koji mi je doneo moj prvi TCR podijum. U Eštorilu mi je cilj da se kvalifikujem u prva tri i da stignem do podijuma u bar jednoj od trka”, najavio je Loris, koji je 2015. pobedio na Red bul ringu u debi nastupu u Seat leon Evrokupu, vozeći tada najnoviji, stoti po redu prodati “rejser”.

Portugalac Mora, drugi takmičar Baporo motorsporta, trkao se na prošlogodišnjoj TCR rundi na autodromu Algarve i u obe vožnje stizao je do bodova. Vratio se na poslednji takmičarski vikend u Makauu, gde posle udesa u prvoj trci nije mogao da učestvuje u drugom nadmetanju.

Na domaćoj rundi u Eštorilu on će, kao i 2015. nastupiti u “leon rejseru” sa DSG menjačem, a dolazeći vikend mu je zapravo priprema za planirani program u nacionalnoj TCR seriji.

“Ovo će mi biti važan izazov, TCR Internacionalna serija je vrsta svetskog prvenstva, vrhunsko turing takmičenje u kojem su neki od najboljih vozača. Sve mora da se nauči brzo, a meni neće biti lako jer prvi put vozim taj automobil od Makaua. Motivisan sam jer mi ovaj nastup služi kao trening pred uščešće u TCR Portugal seriji sa istim automobilom”, rekao je 19-godišnji vozač.