Benani razočaran zbog izostanka sa trke 2

Mehdi Benani je veoma ambiciozno pristupio trkačkom vikendu u Mađarskoj, a glavni cilj bilo mu je deseto mesto u kvalifikacijama, koje bi mu donelo pol poziciju za trku 2. Ipak, kvar na turbo sistemu pred sam kraj trke 1 sprečio je Marokanca da učestvuje na drugom nedeljnom nadmetanju na Hungaroringu, pa je njegovo startno mesto u trci 2 ostalo prazno.

Tokom vikenda, vozač Protim rejsinga imao je tempo skoro kao kao obe fabričke “honde”, pa se za postavljeni cilj – pol poziciju u trci 2 – kvalifikovao previsoko, zabeleživši šesto mesto, što je na inverznom startu pozicija 5. Benani se veoma dobro pokazao na prvoj trci, u kojoj je pratio Tarkvinija, ali ga je pred sam kraj zadesio kvar na turbopunjaču.

“Moj cilj bio je da dođem do desete pozicije u kvalifikacijama, jer bih tako zabeležio prvo startno mesto za drugu trku a to je važna stvar na stazi na kojoj znamo da ima malo mesta za preticanje,” kazao je Benani za TouringCarTimes. “Hteo sam da u Q2 izvezem jedan siguran krug, kojim bih dospeo na osmo, deveto ili deseto mesto, ali umesto toga iz boksa su mi rekli da sam peti. Tada sam pokušao da stavim drugi set novih pneumatika, da pokušam da uđem u treći deo kvalifikacija, ali nam je ponestalo vremena.”

“U prvoj trci vozio sam konzervativno i nisam želeo da mnogo forsiram. Prvo zato što sam bio iza Gabrijelea Tarkvinija, fabričkog vozača, a zatim i zbog toga što je meni najvažnija bila trka 2, za koju sam imao dobru startnu poziciju. Ali, posle cilja, na putu za boks uočio sam kako mnogo dima izlazi iz automobila kad sam uključio normalno mapiranje motora. Tim mi je javio da se turbo pokvario, što je značilo da je za mene vikend ranije završen, bez starta u drugoj trci. Nismo imali sreće, ali smo srećom uspeli da završimo prvu trku – da se kvar desio krug ranije, ja ne bih imao nikakav rezultat ovog vikenda,” rekao je Mehdi Benani.