Mikica Vesnić: „Tempo sa testa obećava“

Milovan Mikica Vesnić i njegov tim ASK Sport Auto Vesnić već ovog vikenda suočavaju se sa novim takmičarskim izazovom. Na Slovakija ringu, autodromu 40 kilometara jugoistočno od Bratislave, održava se druga runda Evropskog kupa turing automobila.

Pauzu između francuske i slovačke runde ETC kupa ekipa je iskoristila da dodatno pripremi svoj BMW 320si, kako bi se što bolje suprostavila iskusnim konkurentima. Test, koji je Vesnić vozio upravo na Slovakiaringu, vratio je timu dozu optimizma, ali srpski as procenjuje da u trenutnim uslovima teško može do samog vrha.

„Previše je problema, ali u tehničkom sportu kao što je automobilski, to su uobičajene stvari. Na neke nedostatke na automobilu trenutno ne možemo da utičemo, ali je tempo koji smo imali na testu u Slovačkoj obećavajući. Pred nama je još jedan naporan vikend. Dosta posla je pred mehaničarima ali i preda mnom u vozačkom smislu, iako stazu u Slovačkoj dobro poznajem. Naši problemi su samo naši, te ću se, kao i uvek, maksimalno truditi da ne razočaram svoje navijače. Nadajmo se lepom vremenu, da se konačno i potrkam sa svojim konkurentima onako kako treba,“ poručio je Vesnić pred polazak u Slovačku.
mikica_
Prošle godine je upravo na Slovakija ringu Milovan Vesnić matematički obezbedio titulu šampiona Centralne Evrope na kružnim stazama, pa se u ASK Sport auto Vesnić nadaju da će slovačka staza i 2014. doneti radost svima u ekipi i mnogobrojnim navijačima u Srbiji.

Program trkačkog vikenda obuhvata dve jednočasovne test sesije u petak, 9. maja, (10:20 i 14:45 sati), trening u subotu ujutro (09:40) kao i kvalifikacije istog dana u 15:15. Prva od dve trke vozi se u nedelju, 11. maja, sa početkom u 09:55 dok je start druge zakazan za 10:55. Slovakija ring dugačak je 5.992 metra, trke traju po 9 krugova.