WTCC težine u Slovačkoj neizmenjene

Kada se u obzir uzmu performanse, tj. najbrži krugovi pojedinih tipova automobila u Mađarskoj (zajedno sa Marokom i Francuskom), računica i uprosečenje pokazuju da su se razlike između Sitroena i ostatka sveta smanjile, ali ni izbliza dovoljno da bi Francuzi za Slovačku zaradili poštedu, a drugi dobili koji kilogram viška.

Na trci 2 na Hungaroringu prvi put se desilo da nijedan „C-elize“ ne stigne do podijuma, ali je i prvi put u 2014. najbrži krug zabeležio automobil koji nije „sitroen“ – to postignuće ostvario je Tijago Monteiro u „siviku“.

Svejedno, „C-elize“ je i dalje najbrži WTCC model, pa je stoga i referenca. U proseku, „sivik“ i „kruz“ su 1,3 sekunde po krugu sporiji od njega, a „granta“ je sporija čak 2,7 sekundi.

Zato kompenzacione težine na četvrtoj WTCC rundi ostaju neizmenjene. Na Slovakija ringu „C-elize“ i dalje nosi maksimalni balast i imaće 1.160 kilograma, dok će „sivik“, „RML kruz“ i „granta“ imati po 1.100 kilograma.

Ove težine važe kao dopuštene minimalne za navedene automobile, premda je Haf priznao da je „lada“ ionako teža od ostalih. Iz toga bi sledilo da ruska ekipa i ne može da ostvari težinski popust koji joj je dozvoljen, te da će za nju 1.100 kg biti samo mogućnost, a ne i stvarnost.

kompenzacione težine za slovačku WTCC rundu

model razlika u vremenu kruga (u sekundama) balast ukupna težina
„sitroen C-elize“ 0,0 + 60 kg 1.160 kg
„ševrolet RML kruz TC1“ 1,3 0 1.100 kg
„honda sivik WTCC“ 1,3 0 1.100 kg
„lada granta 1.6T“ 2,7 0 1.100 kg