Borković deveti na testu, veruje da može mnogo bolje

Srpski automobilista Dušan Borković izvezao je 30-minutnu test sesiju na francuskoj stazi Pol Rikar, prvi događaj u sklopu druge WTCC runde.

Dušan je u svom „ševrolet kruzu“ #98 prešao ukupno 14 krugova i postigao je deveto vreme, 1,730 sekundi sporije od najbržeg na testu, Sitroenovog Hosea Marije Lopesa.

U finalnom plasmanu sesije, ispred Borkovića je Tom Čilton (3 hiljaditinke brži), a iza njega je Gabrijele Tarkvini (73 hiljadita dela sekunde sporiji).

Među vozačima TC1 „kruza“, trkač iz Srbije zauzima četvrto mesto, ali, s obzirom dosad prikazani potencijal, on veruje da rezultat s testa nije ni približno u skladu sa njegovim krajnjim mogućnostima u Francuskoj.

„Sa inženjerom sam odlično radio po sektorima i sad nam je najbitnije da dobro podesimo automobil za kvalifikacije i trke. I dalje se upoznajemo s mogućnostima auta, praktično u letu,“ rekao je Borković posle testa.

Na prvoj WTCC rundi u Maroku vladale su vrućine, vozači u Francuskoj imaju potpuno drugačije uslove, ali, po Borkovićevom mišljenju, to može samo da dovede do boljeg rezultata.

„Potrebno je pripremiti auto za ovakve uslove. Koliko su vremenski uslovi bitni u ovom sportu, možda najbolje govori slučaj mog kolege Tompsona, kome je u Maroku pozlilo,“ opisao je Borković.

WTCC program u Pol Rikaru nastavlja se subotnjim treninzima. Prvi počinje u 09:15, drugi se vozi u 11:45, dok su kvalifikacije u tri sata po podne i njih će Eurosport direktno prenositi.