Borković lakše povređen u Pekingu

Srpski automobilista Dušan Borković doživeo je lakše povrede posle sudara sa rivalom na trci 1 Svetskog prvenstva turing automobila u Pekingu. Trkač iz Pančeva nije imao nimalo sreće posle letnje pauze u šampionatu i vikend na stazi Goldenport park neće pamtiti ni po čemu dobrom.

WTCC kvalifikacije inače se voze subotom po podne, a u Pekingu su održane u nedelju ujutru. Temperatura na stazi bila je značajno viša nego u doba probnih sesija u subotu i automobil za te uslove nije bio idealno podešen. Povrh toga, Borkoviću je i pukla guma u trećem sektoru piste tokom prve runde kvalifikacija, pa je posle sletanja s piste kvalifikacije okončao kao šesnaesti i sa prilično oštećenin automobilom.

Trka 1 Dušanu je počela dobro, napredovao je za dve pozicije, ali je u trećem krugu velikom brzinom udario u 13-plasiranog Renea Miniha, koji je na pravcu naglo zakočio jer mu je pukla guma. Borković nije imao mogućnost da ga izbegne, a posle sudara su se oba automobila odbila u zid i trci je bio kraj.

peking trka 2 peking trka 4Srpski takmičar iz ovog incidenta izašao je lakše povređen, a prilično obimna oštećenja na „kruzu“ #98 onemogućila su mu start na trci 2 i osudila ga na ulogu posmatrača.

„Ovo je za mene razočaravajući vikend. Na kvalifikacijama sam izleteo zbog pucanja gume i pošto je pesak pored staze dosta dubok, otkinuo mi je ceo prednji karbonski deo automobila. Tim je uspeo da sredi „kruz“ do početka prve trke. Međutim već u trećem krugu sudario sam se sa Minihom, kome je pukla guma, pri brzini od 150 km/h. Šteta na automobilu je ogromna i pitanje je da li će biti dovoljno vremena da se do Šangaja sve popravi. Naravno veliki problem predstavlja i budžet zbog kojeg je dovedena u pitanje, ne samo naredna trka, već i ostatak sezone. Ja se ipak nadam najboljem i dugujem veliku zahvalnost svim fanovima koji mi pružaju veliku podršku,“ rekao je Borković. On se posle devet WTCC rundi nalazi na 15. mestu u poretku vozača sa osvojenih 17 bodova.

Sva sva pažnja Kampos rejsinga usmerena je na osposobljavanje Dušanovog „ševija“ za idući trkački vikend, koji se održava u Šangaju 11. i 12. oktobra.