Borković: Moglo je i bolje, stalno radimo na startovima

Prvu pol poziciju u karijeri u TCR Internacionalnoj seriji, Dušan Borković nije pretvorio u svoju prvu pobedu u takmičenju, ali je po drugi put u 2016. upisao poene za treće mesto i obezbedio prvi pravi, fizički izlazak na pobedničko postolje.

Posle petka na Spa Frankoršampu, bodovni saldo trkača iz Pančeva uvećan je za 20 poena, Borković ih sada ima 47 i zauzima šesto mesto u pojedinačnom poretku.

Šanse za eventualni trijumf srpski vozač izgubio je u prvih nekoliko desetina metara, pošto je njegov slabiji start iskoristio kasniji osvajač trke Aku Pelinen. Posle otprilike dva kilometra, Borkovića je prestigao i Pepe Oriola i tako formirani poredak prve trojice nije se menjao od trećine prvog kruga do karirane zastave.

2016-2016-Spa-Race-1---Podi“Treće mesto je dobar rezultat i zadovoljan sam. Osvojio sam mnogo poena, što sam i želeo, ali dan je mogao biti i bolji”, počeo je Dušan svoj osvrt na belgijsku trku 1.

“Nažalost, startovao sam izuzetno loše i Aku mi je odmah pobegao. Tu sam se verovatno unervozio i napravio sam malu grešku, što je omogućilo Pepeu da me prođe. U trci je auto malo preupravljao, ali sam držao dobar tempo i skoro da sam ponovo ulovio Pepea. Međutim, znao sam da ne bih mogao da ga prestignem, pa sam malo usporio u završnim krugovima.”

“Posle svih pehova koji su mi se desili u Portugalu, ovo je sjajan početak vikenda na mojoj omiljenoj, sigurno i najtežoj stazi TCR šampionata i sveta. Moj B3 rejsing tim uspeo je da sredi automobil posle sudara koji sam imao u Eštorilu. Dosta smo radili kako bismo uočili greške koje smo pravili u set-apu zbog nedovoljnog poznavanja automobila.”

2016-2016-Spa-Race-1---Star“Videli ste da opet nisam najsjanije startovao, ali na tome konstantno radimo i na tome i Seat mora da poradi, ali siguran sam da ćemo i to srediti. Važno je da imam brzinu. Ostvarivao sam dobra vremena tokom cele trke. Poznajem Spa i uživam u njegovim izazovima.”

“Kada je vozač najbrži, to znači da je na samoj granici i blizu izletanja. I danas je bilo nekoliko incidenta. Najvažnije je da je moj timski kolega Taši dobro, posle strahovitog izletanja sa staze koje je imao, a ja se iskreno nadam da ću sutra biti još bolji”, dodao je vozač “seata”.

Zahvaljujući inverziji startnog poretka, Borković će u sutrašnjoj trci 2 startovati sa 10. mesta.