Borković mora da vozi za Protim u Mađarskoj?

Saga se nastavlja. Samo dan pošto je Dušan Borković najavio svoju nameru da se na mađarskom trkačkom vikendu pojavi kao učesnik Evropskog kupa turing automobila, oglasio se njegov (doskorašnji) WTCC tim, italijanski Protim rejsing, podsetivši da srpski trkač ima ugovorne obaveze i da će ih prekršiti ako u Budimpešti ne zauzme kokpit „sivika“ #98.

„Ugovor sa vozačem, g. Dušanom Borkovićem je važeći i obavezujući i kao i svaki ugovor dveju strana, njega ni u jednom pravnom sistemu nijedna strana ne može jednostrano da raskine. Stoga je g. Borković obavezan da u automobilu Protim rejsinga učestvuje na idućoj rundi programa FIA Svetskog prvenstva turing automobila, zakazanoj za terminu od 1. do 3. maja na stazi Hungaroring u Budimpešti,“ stoji u saopštenju koje je advokat Protima dostavio italijanskom saradniku portala TouringCarTimes, a ovaj ga objavio.

ETC kup će na Hungaroringu nastupiti kao pratnja Svetskog turing šampionata, što znači da će svi akteri sukoba biti na istom mestu. Već postoje nagoveštaji da će bar jedna strana pokušati da stvar reši tužbom, a prema najnovijem razvoju događaja, ta mogućnost izgleda sve verovatnija. Možda i citiranu izjavu treba čitati kao zauzimanje što bolje pozicije pre eventualnog spora.