Startovao Leon Evrokup: Askona prvi, Bulatović četrnaesti

Subotnji program prve runde ovogodišnjeg Seat leon Evrokupa na Pol Rikaru sastojao se od prepodnevnih kvalifikacija i trke 1, održane tokom ranog popodneva.

Kvalifikacije su vožene po mokroj pisti, a pol poziciju osvojio je Španac Mikel Askona (2:34,215), debitant u takmičenju, drugoplasirani u Klio Evrokupu 2014. Mesta 2 i 3 zauzeli su Žilijen Briše i Đordi Oriola, sa 4, odnosno 6 desetinki zaostatka. Pobrojanoj trojici vozača pripali prvi su ovogodišnji bodovi.

Sesija nije donela ništa pozitivno srpsko-crnogorskom dvojcu u Evrokupu: Dejan Bulatović zaostajao je 3,394 sekunde za najbržim i kvalifikovao se kao 23, dok je Mladen Lalusić krugom od 2:44,080 završio na poslednjem, 28. mestu.

Paul Ricard Race 1 Paul Ricard 1 race (4)
U trci je Askona uspeo da pol poziciju pretvori u prvu ovogodišnju pobedu i obezbedi još 10 poena, a na podijumu su mu se posle 11 takmičarskih krugova pridružili Norvežanin Stijan Polsen i Španac Pol Rosel, osvajač Evrokupa 2014.

Lalušić je doživeo sudar u ranoj fazi trke, prešao je 9 krugova i u poretku nije klasifikovan. Veliku radost timu Lein rejsing priredio je Bulatović, koji je kroz cilj prošao kao četrnaesti, što je njegov dosad najbolji rezultat u Leon evrokupu.

„Prezadovoljan sam današnjom vožnjom“, rekao je takmičar iz Crne Gore. „Ovo mi daje dosta samopouzdanja za sutrašnju drugu trku. Pazio sam na auto, inače bih možda bih bio i koju poziciju bolji. Sutra ću dati sve od sebe, planiram da budem agresivniji nego danas i nadam se još boljem mestu. Ovo je dobar rezultat za početak sezone, zadovoljan sam ako uzmemo u obzir da je ovo „borba vukova“ i da sam prvi put na Pol Rikaru“, izjavio je Bulatović.