Borković: Najzad se sjajno osećam u automobilu

Napokon dobre vesti za srpskog automobilistu Dušana Borkovića. Posle trkačkog vikenda u Slovačkoj, na kojem je prva trka prekinuta, a druga otkazana zbog loših vremenskih uslova, Borković je produžio boravak u Bratislavi zbog testova koji su održani juče i danas.

Jučerašnjem testiranju, pored Dušana Borkovića i Iga Valentea, prisustvovali su i svi vozači Lade i Minih motorsporta. Borković je već u prvim krugovima uspeo da poboljša vreme i do kraja dana je na starim gumama imao bolje vreme nego na kvalifikacijama proteklog vikenda.

Testovi su danas nastavljeni, a Duca je prezadovoljan rezultatima.

“Na današnjem testu sam u drugom sektoru, koji mi je zadavao najviše problema za vikend i zbog kojeg sam najviše i ostao na testiranju, bio za jednu desetinku brži od vremena koje su postavili najbrži vozači prošlog vikenda. Međutim, nije ni vreme toliko bitno, koliko to da se automobil unapredio za jedan veliki korak. Sada ga mnogo bolje osećam i neizmerno sam zahvalan mom NIS Petrol/Kampos rejsing timu. Iako je ovo samo jedan test, i gotovo sam siguran i jedini do kraja godine zbog nedostatka budžeta, meni je mnogo značio”, zaključio je brzi Pančevac, koji se posle današnjeg testiranja vraća u Srbiju.

Sledeća WTCC runda vozi se na Salcburgringu 24. i 25. maja.