Borković: Nisam oduševljen, bolovi i dekoncentracija čine svoje

U debitantskom nastupu za volanom „honde sivik WTCC“, Dušan Borković ostvario je 13. vreme u kvalifikacijama za argentinsku rundu Svetskog šampionata turing automobila. Na nedeljnim trkama, koje otvaraju WTCC sezonu 2015. on će startovati iz sedmog reda.

Poput kolega po marki automobila, Norberta Mihelisa i Rikarda Rajdela, ni srpski automobilista nije preskočio prvu kvalifikacionu prepreku na pisti Terme Rio Ondo, ali je bolje plasiran i od Mađara i od Šveđanina. Mihelis, Borkovićev veliki prijatelj i dugogodišnji vozač „sivika“, nije završio ni prvi krug, jer mu je otpao točak. Inače, Samo su „honde“ fabričkog tima prošle u Q2 sesiju.

Dušana su u Argentini namučili skučeno sedište i velika toplota na stazi i u kokpitu, a trpeo je i bolove u levoj nozi, koja mu se pri velikim opterećenjima na kočenju na momente oduzimala.

DCIM100GOPROG0020450.„Nisam oduševljen kvalifikacijama, s obzirom da sam na treninzima ulazio u prvih deset vozača, ali dekoncentracija zbog velikih bolova koje trpim zbog loše pozicije sedišta učinila je svoje. Lekari FIA i Honde savetovali su mi da zbog lične bezbednosti ne vozim trku sutra, ali mislim da ću doneti drugačiju odluku. Ipak, smo mi Srbi poznati po inatu. Nadam se da će svi problemi sa sedištem biti rešeni najkasnije pred treću rundu u Mađarskoj. Ima još dosta da se radi i na set-apu automobila kako bi se prilagodio mom stilu vožnje, ali, polako – ovo je tek početak sezone“, rekao je Borković posle kvalifikacione vožnje.