Borković osvojio prve bodove za Jokohama trofej

Iako su Dušanu Borkoviću lekari savetovali da ne startuje na otvaranju WTCC sezone, on je seo za volan “honde sivik” na sopstvenu odgovornost i kroz cilj trke 1 na stazi Terme Rio Ondo prošao je jedanaesti. U poretku privatnih takmičara, srpski automobilista zauzeo je peto mesto, iza Mihelisa, Čiltona, DAstea i Rajdela, i osvojio je svoja prva 4 boda za Jokohama trofej.

Dušan je u kvalifikacijama imao 13. vreme, a u toku trke 1 popravio je plasman za dve pozicije. Startovao je veoma dobro, ali su ga neodgovarajuća pozicija u kokpitu i pretesno sedište tokom 13 krugova propisno iznurili i iz automobila je izašao potpuno iscrpljen. Posle trke 1 srpski automobilista izjavio je da je pratio tempo konkurenata sve dok je fizički mogao da izdrži napore i priznao je da se uoči trke 2 oseća kao da ide u rat.

Argentina trka 5 Argentina trka 4

Ispostavilo se da je to i bio rat. Ponovo startujući trinaesti, Borković se pre serije incidenata i intervencije sigurnosnog automobila dočepao osmog mesta, pa je trka 2 obećavala i bodove u apsolutnom plasmanu. Posle restarta neko vreme je odolevao pratiocima, ali je izgubio poziciju od Čiltona.

Usledili su duel i kontakt sa Rikardom Rajdelom, posle čega je Dušan sleteo sa staze i tu je njegovoj trci bio kraj. Nos “sivika” #98 zario se u blato pored piste, to je povuklo spliter, branik i kompletnu masku prednjeg dela i auto je iz svega izašao prilično oštećen.

Pančevac je svojim navijačima poručio da se na autodromu Terme Rio Ondo borio koliko god je mogao. Svetlo na kraju tunela možda bi mogla biti najava da će brzi Srbin, već pre WTCC runde u Maroku, u sedištu J.A.S. motorsporta odabrati drugo homologirano sedište, koje bi mu omogućilo udobniji položaj u automobilu. To bi bilo privremeno rešenje dok Italijani ne izrade sedište po Borkovićevim dimenzijama i homologiraju ga.