Kažnjeni Miler i Mihelis

Četvorostruki WTCC šampion Ivan Miler proglašen je krivim za kontakt s Mehdijem Benanijem u trci 2 u Argentini i kažnjen je spuštanjem za pet mesta u odnosu na poziciju koju bude izborio u kvalifikacijama u Marakešu.

Francuz i Marokanac sudarili su se u borbi za četvrto mesto. Posle toga Mehdi je izgubio dve pozicije, a Ivan je morao u boks da mu mehaničari očiste otvor za dovod vazduha, zaprljan prilikom kratke ekskurzije van piste.

„Druga trka je pomalo lutrija. Zavisi od toga da li odaberete pravu opciju, a ja sam na startu odabrao pogrešnu i u prvom krugu izgubio sam dodatne pozicije“, objasnio je Miler svoju propast na početku trke 2. „Pokušao sam da preteknem Mehdija, imali smo kontakt, a posle sam morao da se zaustavim jer je temperatura motora skočila.“

wtcc20150307024 _F2_4622
Bodovni neuspeh na Termama i kazna koju će odslužiti u Marakešu već sada ozbiljno ugrožavaju Milerovu kampanju u 2015.

Norbert Mihelis kažnjen je za kontakt s Maom prilikom borbe za 6. mesto u trci 2. Bočni dodir „sivika“ i „C-elizea“ sudije su videle kao krivicu mađarskog trkača i oduzele su mu jedno mesto u konačnom poretku argentinske trke. Stoga je Kinez rangiran kao šesti, a Norbert kao sedmi.